Hoe bereik je het Scheppersinstituut?

Met de auto
Mechelen is gemakkelijk met de auto te bereiken. Wie via de E-19 komt, neemt best afrit 9, Mechelen-Noord. Als je van daaruit richting centrum volgt, kom je in de Sint-Katelijnestraat. Vanuit de omliggende gemeenten komen de toegangswegen allemaal uit op de Mechelse Ring. Van daaruit kan je het best de Sint-Katelijnestraat inslaan. Even later rechts de A.B.-straat inrijden en via het J. Denynplein kom je in de Melaan.

Met de fiets
Heel wat leerlingen komen naar onze school met de fiets. Er zijn overdekte fietsstallingen. De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de jaar komen langs de Arme Clarenstraat binnen. De leerlingen van de hogere jaren hebben een fietsenkelder aan de Thaborstraat.

Zowel ‘s morgens, ‘s middags, als ‘s namiddags verzekeren toezichters aan de schoolpoort de veiligheid van onze jonge fietsers.

Te voet
Wie in de buurt woont, komt natuurlijk te voet naar school. De voetgangers komen samen met de gebruikers van het openbaar vervoer binnen langs de Melaan (blauwe poort) of langs de Thaborstraat.

Openbaar vervoer
Het station van Mechelen ligt op 1,2 km van onze school, dat is een kwartiertje stappen. Mechelen is een belangrijk knooppunt van verschillende treintrajecten. Wie met de bus komt, stapt af aan één van de haltes op wandelafstand van de school.