Nieuws

Bezoek regelmatig onze website voor alle nieuwtjes omtrent de school, uitstappen, ...

Primeur voor onze basisschool

  • 16 juni 2019

Het Fonds voor Voeding en Welzijn ondersteunt elk jaar projecten die evenwichtig eten en veel bewegen bij kinderen en jongeren stimuleren. Dit jaar is shet project ‘Fit&Proef-‘O’(p)-school’ van Stad Mechelen geselecteerd, goed voor een steun van 5000 euro voor de opstart van een mobiele fit-o-meter in basisschool van het Scheppersinstituut.

Fit-o-meters zijn joggingparcours in openlucht met onderweg informatiepanelen en sporttoestellen voor conditie- en krachtoefeningen. Je vindt ze nu al in sport- en recreatiegebieden of parken, maar als het van de stad afhangt kan elke Mechelse basisschool in de toekomst een beroep doen op een mobiele fit-o-meter binnen een project rond gezonde voeding en beweging.

De primeur is voor de basisschool van het Scheppersinstituut, waar in september het proefproject Fit&Proef-‘O’(p)-school start. 150 leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar zullen een heel schooljaar lang werken rond beweging en gezonde voeding. Het is een totaalproject waarbij leerlingen, leerkrachten en ouders samen werken aan een gezonde levensstijl.

Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van beweging en gezonde voeding. Niet alleen door erover te leren in de klas, maar door het vooral ook te doen. Het proefproject bestaat uit een aantal opdrachten in de vorm van een fit-o-meter. Daarnaast houden de kinderen een beweeg- en voedingsdagboek bij waarin ze kunnen aangeven welke vooruitgang ze boeken op vlak van voeding en conditie.

We werken voor dit project samen met Buurtsport Mechelen en ook de beweegcoach van de sportdienst houdt mee een oogje in het zeil.
Onze school zet al enkele jaren sterk in op gezondheidsvaardigheden. We stimuleren onze leerlingen om zoveel als mogelijk te bewegen en het eten van gezonde tussendoortjes. Fit&Proef-‘O’(p)-school geeft ons de kans om ons gezondheidsbeleid nog wat meer kracht bij te zetten en zo onze leerlingen aan te zetten tot een gezonde levensstijl. En we zijn dan ook blij dat we samen met de stad dit proefproject kunnen uitwerken.