Inschrijvingen

Kennismaken met de school

Een school kiezen zonder er even binnen te springen om de sfeer op te snuiven, kennis te maken met de leerkrachten of al die vragen te stellen die je hebt bij de inschrijving van een eerste kindje is niet eenvoudig. We doen ons uiterste best om jullie zo goed mogelijk digitaal te informeren.

Individuele schoolbezoeken

Het is ons, alvast tot het einde van de maand februari, niet toegestaan om individuele schoolbezoeken te organiseren tijdens of na de schooluren. Daarom zetten we volop in op een digitale kennismaking. Op 22 februari organiseren we een digitaal "babbelmoment". U kan dan in gesprek gaan met een leerkracht, de directeur of met een ouder. Binnenkort verschijnt op de website hoe u kan intekenen voor het babbelmoment.

Als de maatregelen versoepelen dan organiseren we zeker nog rondleidingen voor gezinsbubbels voor het einde van de aanmeldperiode. We houden zaterdag 13 maart (10u-12u30) en dinsdag 16 maart (19u-21u) vrij daarvoor. Vooraf inschrijven zal nodig zijn. Neem regelmatig een kijkje op onze website. Zodra we zekerheid hebben verschijnt op de website hoe u kan inschrijven.

Website en facebook

Op de website van de school vind je heel wat foto’s en filmpjes terug die een beeld geven van wat er reilt en zeilt op onze school. De pagina ’Nieuws’ en de onderdelen ‘In de Kijker’, ‘Binnenkijken’ en ‘Over ons’ bevatten heel veel info. We werken volop aan de uitbreiding van de website, neem dus regelmatig een kijkje. Bekijk de website best op de laptop dat is altijd iets duidelijker dan de App. Ook posten we regelmatig nieuwtjes op facebook

“School in zicht“

Ook voor School in Zicht is Corona een spelbreker. Er wordt een digitaal alternatief aangeboden voor de bezoekdagen. 

  • Openschooldagen 8 februari en 11 februari 2021. Digitale kennismakingsmomenten waarbij ouders de kans krijgen om te praten met directie, leerkrachten en ouders van een school. Inschrijven is noodzakelijk!

Alle info hierover vindt u op de website en op de facebookpagina van School in Zicht: http://www.schoolinzicht.be/mechelen
 

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

 Inschrijven broers & zussen en kinderen van personeel (geboortejaar 2019 en vroeger)

vanaf 11 januari 2021 (9u) tot en met 22 januari 2021

de inschrijving gebeurt op school na telefonische afspraak.

 Inschrijven nieuwe kinderen  (geboortejaar 2019 en vroeger)

 

Stap 1 aanmelden

Deze kinderen moeten digitaal aangemeld worden via de website www.naarschoolinregiomechelen.be tussen 1 maart 2021 (12u) en 26 maart 2021 (12u) 

Stap 2 toewijzen en inschrijven

Op 23 april vanaf 14 u krijgt u een bericht met de melding of u kind al dan niet is toegewezen aan een school. Als u een ticket krijgt toegewezen voor onze school zullen wij u zelf contacteren. Er wordt een afspraak gemaakt tussen 3 en 26 mei 2021 om de administratie rond de inschrijving in orde te brengen.


Meer informatie over het digitale aanmelden vindt u terug in onderstaande folder. 
 

 

 

Nog vragen ivm  een inschrijving?

Neem gerust contact op met de directie: Inge Vekemans

   inge.vekemans@scheppers-mechelen.be

 

   015/287910