Nieuws

Bezoek regelmatig onze website voor alle nieuwtjes omtrent de school, uitstappen, ...

Start to Hop Up in de naschoolse opvang

dinsdag 27 februari 2024

Van de stad hebben we voor enkele weken een Hop Up speeltoestel in bruikleen. 
Hop Up  is een bundel van  moduleerbare speel-elementen, De Hop Up elementen zijn onbestemd. Ze vertellen een kind niet waarvoor ze moeten dienen. Zo ontstaat spelen met ruimte voor verbeelding en creativiteit. Hop Up spreekt kinderen aan als ontdekkers, uitvinders en kunstenaars.  Zowel onze kleuters als onze leerlingen van de lagere scholen vinden het geweldig.
 

lees meer

Klaspop Jules Is jarig

donderdag 01 februari 2024

Jules,  de klaspop  van de onthaalklas is jarig en dat moet gevierd worden. Ook de ouders komen meevieren. Samen met de peuters blazen ze de kaarsjes uit en zingen ze een verjaardagslied. 

lees meer

In het hartje van de stad.

zaterdag 20 januari 2024


Toch handig onze ligging in het hartje van de stad. Alles op wandelafstand, heel veel kansen dus om buiten de schoolmuren te leren. 
Voor het thema beroepen gaan we op bezoek bij de brandweer en de politie, binnen het thema wereldgodsdiensten bezoeken we een moskee, op dierendag  lopen we even langs bij het dierenasiel of bezoeken we de kinderboerderij in het Tivolipark, we wandelen langs de Dijle om alles te leren over waterlopen en hun stroming, de seizoenen zien we veranderen in de verschillende parken van de stad, voor een STEM-les wijken we uit naar de technische school in onze straat, we gaan kerstbomen spotten in de binnenstad en zelfs de allerkleinste kunnen naar de bib. 
 

lees meer

Tentoonstelling 4 de leerjaar

vrijdag 19 januari 2024

De leerlingen van het vierde leerjaar werken rond België en zijn provincies. Wat ze geleerd hebben delen ze graag met ouders, grootouders en hun schoolgenootjes via een tentoonstelling. Aan het aantal bezoekers te merken, een zeer geslaagd initiatief. 

lees meer

FLUO-run

woensdag 20 december 2023

Net voor de kerstvakantie organiseren we op school onze eigen "Urban-trail" . Een run rond en door de gebouwen van de school voor alle leerlingen in fluo -outfit. Ouders houden een oogje in het zeil langs het parcours zodat de leerkrachten samen met hun klas kunnen deelnemen. 

lees meer

EHBO opfrissen tijdens de pedagogische studiedag

woensdag 29 november 2023

Tijdens de  voorbije pedagogische studiedag kregen de leerkrachten de kans om hun EHBO – vaardigheden terug op te frissen. Er werd ook extra aandacht besteed aan het reanimeren van kinderen. De leerkrachten van de derde graad kregen ook de didactiek mee om het reanimeren aan te leren aan hun leerlingen. 
 

lees meer

BroekzakBeast en PrikkelRaad

dinsdag 28 november 2023

Hoe ga je om met sociale media? Wat is de impact van digitale communicatie? Hoe groot is jouw fomo? Kan je online anders communiceren omdat het er niet zo toe doet? Hoe surf je op een onvermoeibare berichtengolf die geen getijden meer lijkt te kennen?... Tijdens de interactieve voorstelling BroekzakBeast kregen de leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar een antwoord op al deze vragen. Dezelfde avond kregen ook de ouders de kans om PrikkelRaad, de vertaling van deze voorstelling voor volwassenen, bij te wonen. Zowel leerlingen als ouders hebben heel wat bijgeleerd en waren achteraf erg enthousiast over de voorstelling. 

lees meer

Voorleesweek

zondag 26 november 2023

Op onze school besteden we heel wat aandacht aan lezen en voorlezen. We gaan naar de bib, promoten boeken in de klas en organiseren creatieve leesmomenten zoals kwartierlezen tafellezen, carrousellezen,… Tijdens de voorleesweek steken we nog een tandje bij. 
Passend bij het thema “Word jij mijn leesbuddy?” gingen de leerlingen van de hoger klassen lezen met de leerlingen van de lagere klassen of voorlezen aan onze kleuters. Ook ouders werden even voorleesbuddy. 
 

lees meer

Politie op bezoek in de 2 de kleuterklas

donderdag 28 september 2023

Neen, we hebben niets mispeuterd. We zijn wel benieuwd naar wat de politie allemaal doet. Twee agenten kwamen op school langs om het ons allemaal te vertellen en/of te tonen. 

lees meer

5de leerjaar in De Schorre

vrijdag 22 september 2023

Het 5 de leerjaar combineert de Strapdag  met een groepsverbindende activiteit. Ze fietsen naar De Schorre in Boom om daar met de groep het blotevoetenpad af te stappen. Wat een avontuur. 

lees meer

VBS Scheppers4Marakech

vrijdag 22 september 2023

Onze inzamelactie voor de slachtoffers van de aardbeving was een succes. Op donderdag werden de goederen door onze preventieadviseur Mohamed naar het inzamelpunt gebracht. Vrijdag vertrok alles al richting Marokko.

lees meer

Jaarthema: Alles uit de kast!

vrijdag 01 september 2023

Dit schooljaar halen we alles uit de kast om er een uitstekend schooljaar van te maken.  De kapstokje onderaan de kast geven aan waar we dit schooljaar de accenten leggen. Wie weet vallen er in de loop van het schooljaar nog wel wat leuke  kapstokjes uit de kast. 

lees meer

Project natuur in het zesde leerjaar: Stekken

zondag 28 mei 2023

De leerlingen van het zesde leerjaar leren stekken. Eerst de theorie dan de praktijk. 

lees meer

Futbalista@ school

donderdag 18 mei 2023

Met het project Futbalista wil de Voetbal Vlaanderen meer meisjes de kans geven om te voetballen en voetbal te ontdekken via de magiie van storrytelling. De meisjes van de derde kleuterklas tot en met het derde leerjaar konden inschrijven voor het project dat doorgaat op dinsdag na schooltijd. 

lees meer

Play unified school

dinsdag 16 mei 2023

Onze stad was gaststad voor de Special Olympics. Dat konden we niet zomaar laten voorbijgaan. De leerlingen van de derde graad kregen enkele lessen rond het thema en we kregen bezoek van zwemster Mieke De Mot. 

lees meer

Fietsexamen zesde leerjaar

zaterdag 06 mei 2023

Moedige leerlingen in ons zesde leerjaar. In de gietende regen hebben ze  hun fietsexamen afgelegd. 
Hoe trots zijn we ook op onze ouders en klasassistenten die als vrijwillige observatoren mee de regen trotseerde.

lees meer

Nieuw op onze speelplaats

zaterdag 06 mei 2023

We hebben er lang moeten op wachten maar nu zijn ze er eindelijk: 2 moddertafels, een buitenkeuken en stuurwieltjes voor onze kleuterspeelplaats.

lees meer

Derde leerjaar bezoekt de Munt

vrijdag 21 april 2023

De mama van Frederique neemt de leerlingen van het derde leerjaar mee op rondleiding achter de schermen van De Munt. Hoe geweldig was dat!  We verkennen ook nog een stukje van onze hoofdstad en mogen proeven van een lekkere Brusselse wafel. Dank je wel, Mieke, voor deze leuke uitstap. 

lees meer

Muzische workshop: Gianni Schicchi

dinsdag 21 maart 2023

De leerlingen van het derde leerjaar namen met veel enthousiasme deel aan de muzische workshop Gianni Schicchi. 
De mama van Frederique liet de leerlingen op een heel leuke manier kennis maken met deze komische opera van Puccini. 

lees meer

Sneeuwklassen 2023

zondag 05 maart 2023

De leerlingen van het zesde leerjaar trokken negen dagen naar Oostenrijk voor de sneeuwklassen. Ze hebben er veel geleerd en veel plezier gemaakt. Al bij al een unieke ervaring voor onze leerlingen. 

lees meer

De 2de kleuterklas wordt even een museum.

zondag 05 maart 2023

De kleuters van de 2 de kleuterklas gingen aan de slag met het thema kunst. Ze experimenteerde met allelei technieken, gingen op kunstwandeling in de stad, mochten op bezoek in de academie, … Aan het einde van het thema werd de klas omgebouwd tot een museum. De ouders werden uitgenodigd om het museum te bezoeken. 

lees meer

Schoolcinema ouderraad

zondag 05 maart 2023

De ouderraad organiseerde een schoolcinema voor alle leerlingen van de 3 de kleuterklas tot en met het 6 de leerjaar. Het initiatief viel in de smaak. De kinderen genoten van de film met bijhorende popcorn en een drankjes. Tijdens de film konden de ouders terecht in het oudercafé voor een gezellige babbel en een aperitiefje.

lees meer

Transfer secundair 2 maart 2023

zondag 05 maart 2023

Vanuit leerlingenbegeleiding zetten we in op een goede overstap van onze leerlingen van het zesde leerjaar naar het 1ste jaar secundaire. 
We laten de leerlingen zicht krijgen op hun talenten, we leggen hen uit welke mogelijkheden secundaire scholen bieden en we bezoeken een aantal secundaire scholen in het Mechelse. 
In onze eigen Scheppersinstituut wonen de leerlingen een proeflesje  STEM bij.  

lees meer

Medisch onderzoek 1ste kleuterklas

maandag 30 januari 2023

Deze week staat er het medisch onderzoek van het CLB voor  de kleuters van de 1ste kleuterklas op het programma. Altijd even spannend, gelukkig mogen mama of papa meekomen. 
Om te kleuters toch een beetje voor te bereiden kwam dr Riffi in de klas al even uitleggen wat een dokter allemaal doet. 

lees meer

Bosklassen vierde leerjaar

maandag 30 januari 2023

De leerlingen van het vierde leerjaar gingen een weekje op bosklassen. In Durbuy konden ze volop genieten van het mooie weer, de natuur exploreren en  hun sportiefste kant laten zien. Ze genoten van het samenzijn en het buitenleven. 

lees meer

Bezoek van de kindjes uit de crèche

vrijdag 27 januari 2023

Vandaag kwamen de oudste kindjes van de  crèche naast onze school even meespelen met de peuters van de 1ste kleuterklas.
Samen mochten ze naar hartenlust kruipen en klauteren op het berenparcours in onze turnzaal. 

lees meer

Sneeuwpret

vrijdag 20 januari 2023

De eerste sneeuwvlokjes konden we niet aan ons laten voorbijgaan. Een sneeuwpop maken zat er nog niet in maar dat kon voor onze kleuters de pret niet bederven. 

lees meer

Ouders bij het schoolgebeuren betrekken.

vrijdag 20 januari 2023

We geloven er sterk in dat ouders bij het schoolgebeuren betrekken een positieve invloed heeft op de betrokkenheid en motivatie van onze kleuters en leerlingen. We zien ze glunderen  als mama of papa meegaan naar de bib of komen voorlezen in de klas. We zien ze extra hard werken voor hun tentoonstelling als mama of papa mogen komen kijken. We blijven in ouderbetrokkenheid investeren via de ouderraad, de werkgroep, onze eigen brugfiguur en de steun van de stad.

lees meer

Zelfgekozen thema: De bakker

vrijdag 20 januari 2023

De kleuters van juf Els willen graag meer te weten komen over brood, bakkers en bakkerijen. Wij willen naar een echte bakkerij juf? Zijn er veel bakkers in de buurt. Zijn er verschillende broden en proeven die allemaal anders? Hoe moet je kneden? …. Onze kleine deugenieten kregen een antwoord op al hun vragen. 

lees meer

Wat hebben Kerstmis en Tik Tak met elkaar te maken?

maandag 19 december 2022

De kleuters van de 1ste kleuterklas vinden het geweldig als de juf zelf Tik Tak aanbiedt in de klas. De kerst- Tik Tak was alweer een schot in de roos. 
Ook de ouders mochten komen meegenieten. 

lees meer

Verborgen parels

zaterdag 17 december 2022

In het vierde leerjaar is kennismaken met onze stad een belangrijke thema. Deze week konden de leerlingen kennismaken met het mooie stadspaleis Hof van Busleyeden. Ze brachten een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling Verborgen Parels. Het was fantastische leuk. De leerlingen mochten ronddwalen tussen meesterwerken van Rubens, Jordaens, … Ze konden kennismaken met Opsinjoor en gingen met de reuzen op stap. 

lees meer

In de ban van de SInt

dinsdag 06 december 2022

In de drukke sinterklaasweek zocht de Sint een slaapplaats. Wij hadden gelukkig nog een plekje op de speelplaats waar de Sint en zijn Pieten een tentje konden opslaan. 
De hele week konden ons kleuters de Sint helpen met kleine taakjes. Op 6 december stonden de kinderen al vroeg aan het tentje om de Sint te feliciteren met zijn verjaardag.
Sinterklaas was echter zoek. Gelukkig kwam de directeur de Sint toevallig tegen. Hij was even naar het toilet geweest en kon de weg niet meer terugvinden. 
De directeur bracht de Sint snel naar de zaal waar hij feestelijk werd ontvangen. 

lees meer

Sinte Mette zingen

vrijdag 11 november 2022

Sinte Mette zingen is een oude Mechelse traditie die we graag in ere houden. Onze kleuters gaan zingend op bedeltocht langs de klassen, de kantoren en de ouders.

lees meer

Bezoek tentoonstelling Hilde Overbergh

vrijdag 21 oktober 2022

In Navigating Turbulence On a Horse with No Name neemt schilder en multimediakunstenaar Hilde Overbergh  de toeschouwer mee op een speelse ontdekkingstocht door een veelzijdig oeuvre. De leerlingen van het tweede leerjaar gingen een kijkje nemen en konden een praatje slaan met de kunstenares.

lees meer

Ook de allerkleinsten gaan op uitstap

zaterdag 15 oktober 2022

De peutertjes van de onthaalklas hebben hun eerste uitstap achter de rug. Ze brachten een bezoek aan het dierenpark Planckendael. Het werd een leuke en leerrijke dag. 

lees meer

Digitale borden in de kleuterschool

dinsdag 04 oktober 2022

We hebben er lang op gewacht maar we zijn blij met onze 2 digitale borden. Ze worden gebruikt om de leerdoelen mediakunde te bereiken. Maar meer nog worden ze ingezet als middelen om het taalonderwijs te ondersteunen,  gericht te differentiëren en zelfs aan lichaamsbesef te werken.  

lees meer

Nieuw preventie- en sanctiebeleid

donderdag 29 september 2022

We werken met het schoolteam aan een nieuw preventie-en sanctiebeleid.  Het sanctiebeleid zal vertrekken vanuit het 4-lademodel. 
Het model geeft ons de mogelijkheid om de ernst van overtredingen te bepalen en daar dan de gepaste maatregelen aan te koppelen. 
Voorkomen is altijd beter dan genezen daarom spreken we ook van preventie. 
We willen het maken van overtredingen en het ontstaan van conflicten voor zijn. 
Dat proberen we te bereiken door duidelijke regels te stellen en goede afspraken te maken met de kinderen op klasniveau en op schoolniveau. 
Ook de vernieuwde speelplaatswerking met een winkeltje, een rustklas ,middagactiviteiten,… is een voorbeeld van preventie.

 

lees meer

Nieuwe vriendjes in de kleuterschool

maandag 26 september 2022

Maandag 26 september was een speciale dag in de kleuterschool. Onze kleuters kregen er paar nieuwe vriendjes bij.  Acht kleurrijke groenten, met elk hun eigen karakter, kregen een welkomfeest. Ze gaan onze kleuters helpen om sociaal vaardig en sterk te worden aan de hand van verhalen en speelse oefeningen. Ze kregen alvast een welkomsfeestje.

lees meer

Dwars door Mechelen! Wij doen mee.

zondag 25 september 2022

Op initiatief van juf Katrien konden onze leerlingen zich inschrijven voor de Kidsrun een onderdeel van de loopwedstrijd 'Dwars door Mechelen'. Een dertigtal leerlingen verschenen aan de start. Ook ouders liepen mee. Niet allemaal want sommige ouders moesten de krachten sparen om zelf de wedstrijd  'Dwars door Mechelen' te lopen. Alle kinderen werden voor hun inspanning beloond met een medaille. Leuk initiatief, juf Katrien. 

lees meer

Rommelmarkt op school

zaterdag 24 september 2022

Op 24 september organiseerde de ouderraad een kinderrommelmarkt op school. Het werd een sfeervolle namiddag . Kinderkleding, boeken en speelgoed konden van eigenaar wisselen en bezoekers genoten nadien nog van hapje en een drankje. Alles verliep supervlot. Topteam onze ouderraad!

lees meer

STRAP-dag

vrijdag 16 september 2022

Naar jaarlijkse gewoonte doen we weer mee met de nationale STRAP-dag. Op deze manier willen we leerlingen en ouders blijven anmoedigen om te voet of met de fiets naar chool te komen. We oefenen op fietsvaardigheid, organiseren een straatpicknick in de verkeersvrije Thaborstraat, de leerlingen van de derde graad nemen deel aan een workshop fietsherstellen. Helaas zijn de weergoden ons niet gunstig gezind en moeten we de straatpicknick verschuiven naar de sporthal.  

lees meer

Blotevoetenpad

donderdag 15 september 2022

Een goede groepsgeest is belangrijk. De leerlingen van het vijfde leerjaar proberen het blotevoetenpad in De Schorre uit als verbindende activiteit. Samen lachen, mekaar helpen, mekaar aanmoedigen , ... een topactiviteit. 

 

lees meer

Rustige start van het schooljaar

donderdag 01 september 2022

We hadden mekaar al teruggezien op het welkomsmoment van 28 augustus. De eerste schooldag verliep daarom heel vlot. We zijn allemaal klaar om er een fijn schooljaar van te maken. 

 

lees meer

Tango in het vijfde leerjaar

maandag 23 mei 2022

Tijdens de laatste pedagogische studiedag kregen de leerkrachten een aantal tips om het onderdeel dans van het leerplan muzische beter vorm te geven in de klas. In het vijfde leerjaar was de les rond de " Tango" alvast een groot succes. Geniet even mee via de filmpjes.

lees meer

Feest voor de mama's

zondag 15 mei 2022

Naar aanleiding van  moederdag werden de mama's van de kleuters uit de1ste en 2de kleuterklas op school uitgenodigd. De kapoen van de  1ste kleuterklas brachten een dansje en keken samen hun mama naar de TIK TAK voorstelling gebracht door de juffen. De kleuters van de tweede kleuterklas hadden dan weer een heus schoonheidssalon ingericht om de mama's te verwennen. Ze  maakten ook  een leuk juweeltje, speelden spelletjes, gaven een rondleiding in de klas, ...

lees meer

Toneel in de klas

donderdag 24 maart 2022

De kleuters van de 1ste kleuterklas genieten van "Fee", een voorstelling voor de allerkleinsten, op de dunne grens tussn waarheid en fantasie

Een meisje komt de klas binnen.
Ze lijkt op een panda. 
En even later op een appelboom. 
Maar neen! 
Ze doet maar alsof. 
Het is Fee! 
Fee houdt van mopjes en fopjes. 
Fee heeft een koffer. 
Die kreeg ze van de oma van de oma van haar oma. 
En dat is geen mopje. En ook geen fopje. 
In die koffer zit  
Een pinguïn, die houdt van suikerspin 
Een hondje, zo groot als een citroen 
En een schaap (maar dat valt meestal gewoon in slaap). 
Geloof je haar niet? 
Kijk dan maar zelf…
 

lees meer

Terug op schoolreis

dinsdag 15 maart 2022

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar kunnen voor het eerst terug op schoolreis. Ze genieten van een bezoek aan het Groenhof in Pulle. 

lees meer

Carnaval op school

zondag 13 maart 2022

Het leukste feest van het schooljaar is toch carnaval. Dansen, zingen, slingers gooien, maskers knutselen, defileren op de catwalk, ... een dag vol leuke activiteiten. Als extraatje hebben de papa's en mama's voor lekkere pannenkoeken gezorgd
waarvan we volop konden genieten.

lees meer

Nooit te jong voor cultuur!

zondag 13 maart 2022

Met meester Bart als gids brengen de kleuters van de 2de kleuterklas een bezoek aan "Cuba Photography Missions", een fototentoonstelling rond Cuba in het CC. Ze leren een stukje van de wereld kennen op een speelse manier en ervaren hoe mooi en sprekend foto's kunnen zijn.

lees meer

Winkelwandeltentoonstelling Sjarabang

woensdag 09 februari 2022

Ook dit schooljaar nemen we met vier klassen deel aan de Winkelwandeltentoonstelling van de Sjarabang. Onze leerlingen versieren 4 kalfjes die binnenkort in de Mechelse etalages verschijnen. We steunen daarmee de VZW Sjarabang. Sjarabang is een inclusief creatief atelier waar kunst-en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking bevorderd wordt. 
Vanuit onze visie zetten we ons graag in voor anderen en deze opdracht sluit ook mooi aan bij de creatieve school die we willen zijn.

lees meer

Week van de poëzie

woensdag 09 februari 2022

Tijdens de week van de poëzie maken we extra tijd om te werken rond gedichten. Het resultaat van deze week hebben we  gebundeld in een krantje. 
Geniet maar mee van krantenpoëzie,  stapelpoëzie, stiftgedichten, …

Bekijk onze Poëziekrant

Bekijk de affiche

lees meer

Talenten

zaterdag 05 februari 2022

Binnen onze groei naar een ervaringsgerichte school zijn we op zoek naar een manieren om nog beter om te gaan met de talenten van onze kinderen. Juf Mischi (lagere school) en juf Bettina (kleuterschool) volgen momenteel een opleiding tot talentenfluisteraar aangeboden door de stad Mechelen. Zij delen deze nieuwe kennis met het team. Volgend jaar brengen we de nieuwe kennis in praktijk.

lees meer

Sfeerbeelden uit de onthaalklas

vrijdag 04 februari 2022

Er valt altijd wel iets te beleven in de onthaalklas : op uitstap gaan, experimenteren en ondernemen met diverse materialen, feest vieren, cultuur opsnuiven, speelse oefenen, …

lees meer

Thema auto’s: keuze van de kleuters

zaterdag 29 januari 2022

Na het sprokkelen van thema’s  volgt het stemmen om te bepalen welk thema er volgt. 
Het thema auto’s wint. Samen met de juf diepen de kleuters het thema uit en dan gaan ze aan de slag.

lees meer

Spelen met loose parts in de kleuterklas

zaterdag 22 januari 2022

In de kleuterklas bieden we loose parts aan als spelmateriaal. Loose part zijn geen sturende spelmaterialen maar materialen zoals ringen, balletjes, kurken, dopjes, bogen , latjes, ... waarmee kleuters volledig hun eigen ding kunnen doen. Op deze manier stimuleren we de zelfsturing, het zelfstandig denken, de creativieit en de ondernemingszin van onze kleuters. Simpele materialen met een heel hoog rendement.

lees meer

Waarom veel bewegen zo belangrijk is.

zaterdag 22 januari 2022

Naast de lessen turnen worden er in de klas ook vaak extra bewegingsmomenten ingericht. We weten allemaal dat bewegen gezond is, dat je er fitter en sterker van wordt. Maar weet je ook dat veel bewegen helpt om stress, onrust en angsten te verminderen bij kinderen. Dat het hun cognitieve functies verbetert, bijdraagt tot een betere concentratie, het zelfvertrouwen en het zelfbeeld versterkt, zorgt voor een beter humeur en een betere kwaliteit van de slaap.
Redenen genoeg voor de eerste kleuterklas om een bewegingsparcours te organiseren in de gang. Stappen, springen, rollen, hinkelen, ... en nog een keertje opnieuw maar dan, op vraag van de kleuters zelf, op blote voeten

lees meer

Vlotte transfer naar het secundair

zaterdag 15 januari 2022

De leerlingen van het zesde leerjaar maken binnen enkele maanden de overstap naar de secundaire school. 
Een goede studiekeuze maken is niet eenvoudig dus doen we er alles aan om onze leerlingen en ouders hierbij te begeleiden :
talententraject van het Beroepenhuis, traject ‘Transfer secundair’ in samenwerking met samenlevingsopbouw Mechelen , traject Kies raak, talentcoaching van het CLB, infoavonden voor ouders,  proeflesje door leerkrachten secundair, uitleg studierichtingen door het CLB voor de leerlingen…

lees meer

Werken aan verbinding 11 januari 2022

dinsdag 11 januari 2022

Met de hele lagere school zingen we samen een slagersbank. Per leerjaar werd een zin gezocht die bijdraagt aan een veilig schoolklimaat. 

lees meer

Sprokkelen in de kleuterschool !

vrijdag 10 december 2021

Om de betrokkenheid van onze kleuters te verhogen vetrekken we graag van hun interesses.
Om te weten waar die interesses liggen gaan we sprokkelmomenten organiseren. 
De kleuters brengen dingen mee die ze leuk vinden of waarover ze meer willen weten. In de klas mogen de kleuters erover vertellen en samen met de juf gaan ze dan bepalen of het een klasthema wordt, een activiteit, een hoekverrijking,... 
De gesprokkelde thema's worden verzameld en komen dan in de loop van het schooljaar aan bod. 
Via brainstorm kan een thema verder uitgediept worden. Ook bij vaste thema's hebben de kleuters inspraak en mogen ze activiteiten of inhouden aanbrengen.

lees meer

Bezoek aan Mechelen Sintstad

donderdag 02 december 2021

Kinderen en Sinterklaas het blijft een blij gebeuren. Ook dit schooljaar konden de kleuters van de derde kleuters en leerlingen van het  1ste leerjaar weer 
een bezoekje brengen aan  “ Mechelen Sintstad” in het huis van de Mechelaar”. 

 

lees meer

Klimmen en klauteren

maandag 22 november 2021

Rond de periode van Sinterklaas staan klimmen en klauteren centraal in de turnles. Deze keer zorgde Juf katrien voor een uitdagend parcours in onze turnzaal. 

 

lees meer

Probleemoplossend denken en handelen

vrijdag 05 november 2021

Na de turnles komen de kleuters van de eerste kleuterklas terug in de klas. Enkele kleuters willen met de treintjes spelen. Oei, de treinsporen zijn verdwenen, er liggen alleen nog treintjes in de bak. 

Hoe moeten we nu met de treintjes spelen, juf? Denk daar zelf eens over na, antwoord de juf.
De kleuterbreintjes draaien op vol toeren. 
Zelf een treinspoor maken dan maar. 
Binnen de vijf minuten hebben ze heel wat materialen uit de klas bij elkaar gezocht. Na een uur samen bouwen ligt er een treinspoor in de klas en in de gang. Elke kleuter krijgt de kans om het volledig traject af te leggen met een treintje terwijl de vriendjes supporteren.

 

lees meer

Projectweek 'Laat je STEM horen'

vrijdag 29 oktober 2021

Tijdens de week van 25 tot 29 oktober konden de leerlingen deelnemen aan allerlei workshops en activiteiten in het kader van het jaarthema Laat je STEM horen. 

 

lees meer

Laat je STEM horen!

woensdag 01 september 2021

Een nieuw schooljaar, een nieuw jaarthema. “Laat je STEM horen” staat voor extra aandacht voor Sience, Technologie, Engineering en Mathematics  aangevuld met Arts en Reading. 
Stem staat echter ook voor kinderen die mee participeren in het schoolgebeuren en die in allerlei activiteiten laten horen wie ze zijn en waar ze voor staan. 
 

lees meer

Alternatief voor het schoolfeest!

maandag 17 mei 2021

Het is nog niet toegestaan om opnieuw evenementen te organiseren.  Geen schoolfeest dus maar een leuke wandelzoektocht als alternatief. 
Enkele leerkrachten staken de tocht in mekaar, de leerlingen en de ouderraad figureerden in de filmpjes met de opdrachten. 
De leden van de ouderraad sloegen ook nog aan het bakken, zo hadden wandelaars ook iets lekkers om onderweg op te knabbelen. 
De tocht liep langs enkele mooie plekjes in Mechelen. Onderweg moesten er enkele opdrachten worden uitgevoerd om tips te verzamelen. 
Wie alle tips had verzameld kwam te weten wie  onze directeur had vermoord ( lagere school) of had ontvoerd ( kleuterschool). 
Nog even het antwoordformulier in de brievenbus steken en dan spannend afwachten of het antwoord juist is want dan volgt er een leuke prijs. 

lees meer

Willi Dorner en zijn Bodies in Urban Spaces

vrijdag 23 april 2021

Kies een ruimte en vul die op met je lichaam. Deze opdracht gaf juf Lien aan haar leerlingen van het derde leerjaar. 
De klas liet  zich inspireren door Oostenrijkse choreograaf Willi Doner.
 

lees meer

De meest ondernemende klas van het jaar!

vrijdag 19 maart 2021

Juf Nele schreef haar klasje in om deel te nemen aan de wedstijd "Meest ondernemende klas van het jaar" georganiseerd door Vlajo.
Vlajo wil hiermee zoveel kinderen uitdagen om als groep boven zichzelf uit te stijgen. samen ondernemend zijn, samen grenzen verleggen, talent ontdekken, ontplooien en inspireren.  De wedstijdvraag: wat als kartonnendozen de enige leermiddelen van onze kinderen waren?
Dit filmpje is het antwoord van de klas van juf Nele. 
 

lees meer

Jeugdboekenmaand

zondag 14 maart 2021

Tijdens de jeugdboekenmaand voorziet de werkgroep lezen allerlei extra activiteiten om kinderen aan te moedigen om te lezen.
Dit jaar is het thema "Lezen is een feest". De leeshoeken worden feestelijk aangekleed met leuke zelfgemaakte versiering. Knutselboeken uit de bibliotheek kwamen hierbij goed van pas. Dankzij de werkgroep heeft elke klas een feestdoos vol hoedjes en brillen om feestelijk uitgedost te kunnen lezen. Bij een feest horen pakjes, ook daar heeft de werkgroep voor gezorgd. Wel eerst de bijhorende opdracht uitvoeren voor het pakje open mag. Ra,ra,ra wat zit er in het pakje?
 

lees meer

Winnaars fluo-wedstrijd

vrijdag 12 maart 2021

We organiseerden een teken-en kleurwedstrijd om de verkeersactie "Helm op, fluo top!" op een leuke manier af te sluiten. 
De leerlingen mochten een tekening maken of een kleurplaat inkleuren. De winnaars kregen een fluo-hesje met een afdruk van hun eigen tekening. De jury had de moeilijke taak om voor elke klas een winnaar aan te duiden.
 

lees meer

Bednet Pyjamadag

vrijdag 12 maart 2021

Heel wat leerlingen kunnen wegens langdurige ziekte vaak niet naar school. Bednet zorgt ervoor dat deze kinderen van thuis of vanuit het ziekenhuis les kunnen volgen. Op Pyjamadag staan we even stil bij het belang van onderwijs voor zieke kinderen. Dit jaar staat het thema "dromen" centraal want ook bednetters hebben dromen.
Er wordt gerekend, gelezen en lesgegeven in pyjama, even ervaren hoe dat voelt.  Om slechte dromen weg te nemen werden er ook mooie dromenvangers gemaakt. 
 

lees meer

Talenten in de derde kleuterklas

zondag 28 februari 2021

De kleuters gaan op zoek naar hun talenten en delen die maar al te graag met andere kleuters. Leren van mekaar en samenwerken. Stella leert haar klasgenootjes hoe je een stokpaardje maakt, Otis wil de andere kleuters leren hoe je een koprol maakt en Leon leert hen tot 100  tellen. Nisrine toont hoe je moet touwtjespringen. Melissa en Laila geven tekenles. Voor elk lesmomentje bij een klasgenoot moet je jezelf wel eerst inschrijven op de lijst.

lees meer

Carnaval op school

vrijdag 12 februari 2021

De week van carnaval is een feestelijke week op school. Kinderen komen verkleed naar school en tonen enthousiast hun outfit. 
Knutselen en tekenen staan in teken van het thema. Er staan leuke spelletjes op het programma en er is tijd om te zingen, te dansen en leuke foto's te nemen. Omdat tradities belangrijk zijn bakken we pannenkoeken en wafels om samen op te eten. 
Met vriendelijke groet
 

lees meer

Sneeuwpret

maandag 08 februari 2021

Als de speelplaats bedekt is met een mooie laag sneeuw dan is het tijd om de poepsleetjes uit de kast te halen. 
En dan… glijden maar.
 

lees meer

Wedstrijd 'Meest ondernemende klas van het jaar'

zaterdag 06 februari 2021

Juf Nele heeft haar ondernemende klas ingeschreven voor deze wedstijd die jaarlijks door Vlajo wordt georganiseerd. 
Dit schooljaar is het thema "Wat als kartonnen dozen de enige leermiddelen van onze kinderen waren? Voor de kleuters van juf Nele zou dat alvast geen probleem zijn want met kartonnen dozen maak je glijbanen, ballenbanen, autootjes....

lees meer

Bronzen dag

woensdag 03 februari 2021

Het schooljaar zijn we gestart met gouden weken. Weken waarin veel aandacht werd besteed aan het creëren van een positief klas- en schoolklimaat. Omwille van de strengere coranamaatregelen konden we geen zilveren week organiseren.  Op 3 februari hebben we daarom een bronzen dag georganiseerd.  Een dag vol ontspannende en verbindende activiteiten met de eigen klasgroep. Elke klas kon zelf kiezen tussen ruim aanbod : tennisinitiatie - Reis rond de wereld - Mechelen muurt - sessie Rots en water - Eén tegen allen - Alles wat je ooit al wilde vragen aan de directeur - voorleesmoment - gezelschapspelletjes... 

lees meer

Dag van de directeur

zondag 31 januari 2021

Iedereen vindt het leuk om eens in de bloemetjes gezet te worden.
Binnenkomen ’s morgens in een kantoor dat mooi versierd is met slingers en tekeningen van de kinderen.
Een kaartje met lieve woorden van de leerkrachten en iets lekkers op je bureau.
Een prachtige mand met lokale lekkernijen van de ouderraad met een mooi gedicht op een zelfgemaakt kaartje.  
Wat heb ik me gewaardeerd gevoeld. Wat heeft dat deugd gedaan.

Bedankt allemaal. 
 

lees meer

STEM – stage 1ste leerjaar

vrijdag 29 januari 2021

Elk schooljaar hebben we wel enkele stem-stagiaires op bezoek.  Deze keer knutselden de leerlingen van het 1ste leerjaar  een autootje van kosteloos materiaal in elkaar.
Als de autootjes klaar zijn  werden ze uiteraard uitgeprobeerd. 
 

lees meer

Knutselen voor Sjarabang

zondag 24 januari 2021

De peuters van de onthaalklas zijn echte kunstenaars. 
Met roze en paarse verf, penselen, papier, hun handjes en de juf met het lijmpistool hebben ze hun nijlpaard omgetoverd tot een waar kunstwerk. 
Het unieke nijlpaard is binnenkort te bewonderen in een Mechelse winkeletalage in het kader van de Sjarabang winkelwandeltentoonstelling.
 

lees meer

Snow to school

woensdag 20 januari 2021

De leerlingen van het 1ste en 2 de leerjaar kregen de voorbije weken een initiatie snowboarden. De turnleerkracht ontleende het pakket 'Snow to school" bij Sneeuwsport Vlaanderen.  Plezier gegarandeerd en een goede oefening op springen, draaien, evenwicht bewaren en oog-hand coördinatie.

lees meer

Leren programmeren

maandag 11 januari 2021

Programmeren stimuleert het computationeel denken bij kinderen. Ze doen het ook heel graag en liefst van al met robots waarbij ze onmiddellijk het resultaat van hun werk zien. We gebruiken hiervoor al een tijdje Bee-bots.  Onze Bee-bots hebben er sinds kort twee vriendjes bij  InO- bot en Photon.  

Input-Output-Bot (oftewel in het kort InO-Bot) is speciaal ontworpen om te gebruiken met de populaire Scratch-programmeertaal. Kinderen kunnen leuke en uitdagende activiteiten creëren, terwijl zij hun vaardigheden op het gebied van programmeren en debuggen ontwikkelen. 

Photon is een interactieve educatieve robot die kinderen toegang geeft tot de wereld van nieuwe technologieën. Photon is de eerste robot die kinderen volgt in hun ontwikkeling, hij stimuleert de creativiteit, verbetert het logisch denkvermogen en leert kinderen de basis van het programmeren. 
 

lees meer

Afstandsonderwijs

vrijdag 08 januari 2021

Als leerlingen in quarantaine moeten maar zelf niet ziek zijn dan hoeven ze geen lessen te missen.
Via smartschool live volgen ze de lessen in de klas en nemen ze  ook deel aan groepswerk of partnerwerk.

lees meer

Lockdownlol in de lagere school

maandag 21 december 2020

Door de lockdown zijn we als school veel meer aan onze eigen schoolgebouwen gebonden dan normaal. Onze leerlingen missen de toneelvoorstelling, de museumbezoekjes, de leesmomentjes in het park, de groepsactiviteiten in de stadstuinen, ... Met de Scheppers lockdownlol vonden we een alternatief. 4 weken na elkaar kregen leerlingen en leerkrachten een andere uitdaging voorgeschoteld. Ze mochten elkaar helpen om elke uitdaging tot een goed einde te brengen en zo sterren te verdienen. Deze sterren werden op de laatste dag voor de vakantie ingeruild voor een gouden ticket. Het ticket konden ze dan weer inruilen voor een bekertje warme chocomelk, een voorleessessie en een mini-fuifje en dat allemaal per klasgroep. De uitdaging zorgden voor een hele leuke sfeer op school.
uitdagingen leerkrachten : draai zoveel mogelijk rondjes op je stoel, Gotcha, verwen je collega een hele week, draag een kersttrui
uitdagingen leerlingen : maak het gezellig in de klas en bekijk een toneelvoorstelling, bouw een pietenparcours, stel een playlist samen en loop zoveel mogelijk rondjes tijdens de fluo-kerstloop
 

lees meer

L3C zingt op kerstavond voor de bewoners van het Hof van Egmont

zondag 20 december 2020

De pleegpapa van Kiano en Delano uit het derde leerjaar werkt in het woonzorgcentrum Hof van Egmont. Hij vertelde hoe moeilijk sommige ouderen het wel niet hebben in deze coronaperiode. Daarom werd er een wisselwerking opgezet tussen de klas en het woonzorgcentrum. In het woonzorgcentrum werden filmpjes gemaakt waarin de ouderen vertellen hoe ze deze periode ervaren. Deze filmpjes werden gebruikt in de godsdienstlessen tijdens de adventskerstliedjes. De klas maakte een opname van drie kerstliedjes. Dat filmpje kunnen de ouderen bekijken op kerstavond. Zo hebben ze alvast iets om naar uit te kijken.
 

lees meer

We tonen ons hart!

woensdag 16 december 2020

De advent is een periode van hoop, warmte, licht en liefde voor elkaar.

Tijdens de adventsmoment in de klas stonden we even stil bij wat dat voor ons betekent maar we dachten ook na over wat wij voor anderen kunnen betekenen.

We kozen om met leuke kerstkaartjes en kerstknutsels mensen blij te maken die zich nu een beetje eenzaam voelen. De derde kleuterklas bracht zijn kaartjes naar het Milsenhof, de eerste kleuterklassen brachten hun kaartjes naar het Hof van Villers. Ze werden er warm ontvangen door zwaaiend ouderen op balkons en achter de ramen. De lagere school maakte filmpjes en kaartjes voor het Hof van Egmont, het Sint Maartenziekenhuis, maar ook voor allerlei hulporganisaties in de stad.

Het vijfde leerjaar nam deel  aan Shoe- box een inzamelactie van de Samaritanen. Ze konden wel 30 gevulde schoendozen afgeven. 
 

lees meer

Bezoek onze school met School in zicht.

zondag 13 december 2020

School in Zicht maakt van Mechelse basisscholen scholen die een afspiegeling zijn van hun buurt: scholen voor alle kinderen. Of hun ouders nu autochtoon of allochtoon, hoog- of laagopgeleid, kansarm of kansrijk zijn. Ze beogen samen met de stad een evenwichtige sociale mix in het Mechelse basisonderwijs. School in zicht start in 2020 voor de zevende keer in Mechelen. Onze school doet mee.

Via School in zicht bezoek je samen met andere ouders onze  school  op de Openschooldagen. Tijdens de Infoavond en de Ouderbabbels ontmoet je elkaar en krijg je informatie over het scholenaanbod. Ook dit jaar gaan de activiteiten door . School in zicht past de activiteiten aan en maakt het hele gebeuren coronaproof. Hou voor de recentste updates de website en de facebookpagina van School in zicht in de gaten.

Meer info en inschrijven: http://www.schoolinzicht.be/mechelen/index.html 

Facebookpagina: https://www.facebook.com/Schoolinzicht 

Inschrijven voor een schoolbezoek kan via http://www.schoolinzicht.be/mechelen/infomomenten.html

Bekijk ook de Folder

lees meer

Geslaagd alternatief voor de geannuleerde sportdag!

woensdag 09 december 2020

Omwille van corona werden de sportdagen voor de kleuters en het eerste leerjaar geannuleerd door onze externe partners. 
Als actieve school konden we dat niet zomaar laten gebeuren. Juf Katrien nam contact op met Moev. Zij kwamen de materialen van het doki-paradijs en de kleuterjungle opstellen in de grote sporthal van de secundaire school. Zo konden onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar toch nog genieten van leuke en actieve momenten.

lees meer

(kerst)ballenfun in de turnles van de kleuters

dinsdag 08 december 2020

Tijdens de turnles van meester Jonas staat deze keer de bal centraal. De kleinste kleuters mogen experimenteren met ballen en gaatjes. De oudere kleuters oefenen op rollen, werpen en richten.

lees meer

Dag Sinterklaas

vrijdag 04 december 2020

Dit schooljaar geen sinterklaasshow, daar stak Corona een stokje voor.
Gelukkig vond Sinterklaas een lokaal op school waar hij een tijdelijk goed verlucht kantoor kon inrichten. 
Klas per klas mochten de kleuters even langsgaan op het kantoor. 
Sinterklaas las vanop een veilige afstand voor uit zijn grote boek en Piet deelde de cadeautjes uit.  
Voor de leerlingen van de lagere school sprak de Sint een leuke videoboodschap in. 
 

lees meer

Fluoactie ... onze buren doen ook mee.

maandag 16 november 2020

Tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie is er de actie  "Helm op, fluo top!". Het is een verkeersactie waarbij we onze kleuters en leerlingen stimuleren om tijdens de donkere maanden veilig te voet of met de fiets naar school te komen. 
Zorg dat je zichtbaar bent, draag een hesje! !
Fiets veilig, draag een fietshelm! 
Dit schooljaar helpen ook de buren om de actie levend te houden door de gevel van hun huis aan te kleden met leuke fluo-versieringen gemaakt door onze kleuters en leerlingen. Bedankt lieve buren voor jullie hulp.
 

lees meer

Kinderboekenweek 2020

dinsdag 20 oktober 2020

Ook dit schooljaar kwam de werkgroep lezen weer met een leuk initiatief in het kader van de jeugdboekenweek.

Het thema "En toen" draaide helemaal rond geschiedenis. Om meer te weten te komen over geschiedenis lees je boeken en bezoek je  musea. Omwille van Corona mogen we nu niet op museumbezoek buiten de school. Het podium van onze feestzaal werd dan maar door de werkgroep omgetoverd tot een echt, coronaveilig, interactief museum met boeken, activiteiten en heel wat voorwerpen uit lang vervlogen tijden.

Het museum was alleen te bezoeken per klasgroep en met de eigen leerkracht als gids. Via het filmpje op deze pagina kunnen ook jullie een bezoekje brengen aan het museum.
 

lees meer

Saved by the bell

dinsdag 06 oktober 2020

Onze kleuters luiden de bel voor wereldwijd goed onderwijs.  Vandaag staan de kleuters even stil bij het feit dat ze naar school kunnen gaan. Niet alle kinderen hebben dat geluk. Ze luisteren en kijken naar het verhaal van Lidia uit Oeganda. Zij kan niet naar school en verzint daarom een eigen speelplan. Onze kleuters proeven toast met bonenspread, blazen bellen, zingen, dansen en laten ballonen op. 

lees meer

Mini- project Europa 6de leerjaar

dinsdag 06 oktober 2020

De voorbije weken stond het thema Europa centraal in de klassen van het zesde leerjaar.  In kleine groepjes en via diverse werkvormen konden de leerlingen zelf ontdekken waar Europa voor staat en wat Europa te bieden heeft. Hun ontdekkingen mochten ze in een
door henzelf georganiseerde tentoonstelling voorstellen aan de andere leerlingen van de lagere school. 
 

lees meer

Binnenkijken in de 2de kleuterklas

vrijdag 02 oktober 2020

Er valt altijd wat te beleven in de 2 de kleuterklas. 
Spelen met loose parts, waarnemingstekenen, kampen en tunnels bouwen voor superhelden, loopfietstraining, even ontspannen in de yogales, ...

lees meer

Strapdag

vrijdag 18 september 2020

De strapdag was een leuke en leerrijke dag.
Van de peuters tot het zesde leerjaar werd er aandacht besteed aan stap- en fietsvaardigheden. 
We leerden banden oppompen en banden plakken.
De gezellige straatpicknick bracht even rust.
 

lees meer

Dag van de sportclub!

woensdag 16 september 2020

16 september is “ Dag van de sportclub”.  Als actieve school kunnen we dit niet zomaar voorbij laten gaan.
We organiseren extra sportieve activiteiten tijdens de speeltijden. Leerkrachten en leerlingen mogen hun favoriete sport of sportclub promoten op school.

lees meer

Eerste schooldag

zondag 30 augustus 2020

Dinsdag 1 september gaan we van start met ons Actief, CREATIEF schooljaar. De startdag zal er omwille van 'code geel' een beetje anders uitzien dan u gewoon bent. Heel wat ouders vinden het fijn om op de eerste schooldag samen met hun kind op de speelplaats te wachten op het belsignaal, ze maken al graag een praatje met de nieuwe leerkracht of drinken een tas koffie aan de stand van de ouderraad. Dat kan nu, spijtig genoeg, niet.  Hoe het afzetten en ophalen in code geel moet gebeuren kan u hier lezen. Wij gaan zorgen voor een warm onthaal op een ander manier.

Kennismaken met de juf of meester kan op de infoavond van 3 september. Deze gaat zeker door. Controleer op 1 september de schooltas van je kind. We geven een overzichtje mee met alles wat nieuw is dit schooljaar en een inschrijvingsformulier voor de infoavond die we op een veilig manier gaan organiseren.

lees meer

Pandemie scenario

zaterdag 29 augustus 2020

Beste ouder(s)

Het komende schooljaar mogen we niet naar eigen goeddunken organiseren. We zijn verplicht om een pandemiescenario te volgen. Er wordt gewerkt met drie kleurcodes.  Code geel staat voor laag risico, code oranje staat voor matig risico en code rood voor hoog risico. Hier vindt u een overzicht van alle maatregelen die we moeten nemen per kleur.

We starten het schooljaar in code geel. Op 8 september is er een eerste evaluatie door het departement onderwijs en zal er beslist worden of we doorgaan in code geel of overschakelen naar code oranje.  Scholen krijgen bij elke omschakeling  maximum twee weken de tijd om zich te herorganiseren. 

Code geel

Code geel heeft weinig impact op de schoolorganisatie. Alle maatregelen die we moeten nemen hebben te maken met hygiëne, verluchting, mondmaskers dragen, circulatieplannen en beperkingen rond derden op school. Oudercontacten, infoavonden, het mag doorgaan maar moet wel op een veilige manier worden georganiseerd. De opvang voor en na de schooluren, de refters, warme maaltijden, schoolrijen, ...  gaan allemaal op de normale manier door.  Wij vragen u om op school en in de buurt van de school een mondmasker te dragen en om de circulatieplannen te volgen ook al moet u daarvoor een kleine omweg maken. Blijven staan aan de schoolpoort of op de speelplaats zijn nu geen goed idee. 

Code oranje

Code oranje brengt maatregelen met zich mee die veel meer impact hebben op de schoolorganisatie. De klasbubbels van de lagere school mogen dan alleen maar contact hebben met elkaar in de buitenlucht. In binnenruimtes en onder afdaken op de speelplaats mogen de leerlingen van verschillende klassen niet meer met elkaar in contact komen. In de praktijk wil dat zeggen : geen refters meer, geen klasoverschrijdende activiteiten meer en een beperking van het aantal kinderen in de opvang voor- en na de schooluren afhankelijk van de ruimtes en het personeel waarover we kunnen beschikken. Voor elke klas van de lagere school apart opvang organiseren is onmogelijk. We zullen dan werken met gezinsbubbels om toch opvang te kunnen organiseren.  Vooraf inschrijven voor de opvang zal dan noodzakelijk zijn. Wij willen u vragen om nu al rekening te houden met een mogelijk wegvallen van de opvang in code oranje. Het zal u veel stress besparen bij een mogelijke omschakeling.  Bij code oranje moeten we ook het binnenkomen in de school en het verlaten van de school spreiden. De schooluren zullen dan opnieuw lichtjes worden aangepast.

Code rood

De maatregelen worden nog strenger. De opvang vervalt helemaal. De zwemlessen vallen weg,  kleedkamers aan de turnzalen mogen niet meer gebruikt worden.  U kan het allemaal terugvinden in de tabel die u hier kan bekijken.

Opgelet !

Wat ik u nu meegeef is de toestand van vandaag. De wijzigingen die donderdag zijn doorgevoerd, werden vrijdag in de loop van de dag allemaal opnieuw ingetrokken.  Het pandemiescenario wordt mogelijk nog meerdere keren aangepast na 8 september. Ik breng u steeds zo snel als mogelijk op de hoogte. 
 

lees meer

Klasverdeling kleuterschool

donderdag 27 augustus 2020

Benieuwd bij welke juf of meester je kind in de klas zit? Je kan het terugvinden op de klaslijsten.

1e kleuterklas

2e kleuterklas

3e kleuterklas

Op deze website bij de rubriek "over ons"  kan u een ook foto's  van de leerkrachten terugvinden. 
Het aantal leerlingen is een beetje gedaald daarom hebben we dit schooljaar geen drie derde kleuterklassen.
We richten ook de 1ste kleuterklas een beetje anders in. Door de lockdown van vorig schooljaar zijn heel wat peutertjes niet ingestapt in de onthaalklas. Wij willen deze kindjes ook graag de kans geven om rustig in te stappen en te wennen aan het klasgebeuren. Daarom organiseren we in het eerste trimester ook een instap 1ste kleuterklas voor onze driejarige kleuters.
 

lees meer

Klasverdeling lagere school

donderdag 27 augustus 2020

Benieuwd bij welke juf of meester je kind in de klas zit? Je kan het terugvinden op de klaslijsten.

1e leerjaar

2e leerjaar

3e leerjaar

4e leerjaar

5e leerjaar

6e leerjaar

Op deze website bij de rubriek "over ons"  kan u een ook foto's  van de leerkrachten terugvinden. 
Omwille van een kleine daling van het aantal leerlingen moeten we het eerste leerjaar dit schooljaar anders organiseren. In de voormiddag richten we drie klassen in, in de namiddag worden dat twee klassen. De klas 1C wordt dan verdeeld over de andere twee klasgroepen. 
Op heel wat klaslijsten ziet u twee leerkrachten staan dat betekent dat de klastitularis niet voltijds werkt en er dus op bepaalde dagen een andere leerkracht in de klas staat.
Nog een leuk nieuwtje. In de zomervakantie is juf Lien bevallen van twee flinke jongens Rik en Stef. na de kerstvakantie komt ze terug en zal ze samen met meester Steven het derde leerjaar A doen. Voorlopig wordt ze vervangen door juf Eveline.
Juf Ingrid zal het schooljaar niet starten als klastitularis van 4A. Zij moet een medische ingreep ondergaan. Tot aan de kerstvakantie wordt ze vervangen door meester Lennert. 

lees meer

Info 25 augustus 2020

dinsdag 25 augustus 2020

Beste ouder(s)

Nog een paar dagen en dan start het nieuwe schooljaar. Het belooft alweer een bijzonder schooljaar te worden omwille van het coronavirus dat zich niet zo makkelijk laat opzij schuiven. Wij zijn alvast heel enthousiast aan de voorbereiding begonnen. 

Net als vorige schooljaar zijn we opnieuw afhankelijk van de overheid die ons scenario's oplegt die we moeten volgen maar die ook weer dagelijks worden gewijzigd.  Nieuw is de stem van de burgemeester in het hele gebeuren. Pas donderdagnamiddag is er een overleg tussen de burgemeester en de Mechelse scholen en zullen we met zekerheid kunnen zeggen hoe we kunnen starten.

U zal donderdagavond of ten laatste vrijdagmorgen een overzicht krijgen van welke maatregelen we moeten nemen per fase en gelijktijdig sturen we alle info mee voor het nieuwe schooljaar ( klaslijsten, eerste schooldag, infoavond, ....)

We beseffen dat dat zeer laat is maar we willen u graag correct kunnen informeren.

Ik kan jullie alvast meedelen dat als we in code geel starten het schoolgebeuren vrij normaal kan doorgaan. Opvang, warme maaltijden, normale schooluren, ..... allemaal zoals jullie dat gewoon zijn. De maatregelen  die we moeten nemen hebben dan vooral te maken met extra hygiëne, verluchting, het dragen van mondmaskers, het reinigen van materialen, het verhogen van het aantal poetsbeurten, ... Pas in code oranje moeten er meer drastische maatregelen genomen worden zoals het beperken van de opvang, het spreiden van het binnenkomen en verlaten van de school, ....  

We vragen dus om nog een beetje geduld te hebben maar vooral om mee te duimen voor een start in code geel.


Met vriendelijke groet

Inge Vekemans
 

lees meer

Proclamatie derde kleuterklas

donderdag 25 juni 2020

De kleuters van de derde kleuterklas nemen afscheid van hun kleutertijd. Omwille van de coroanaproblematiek gaat het er anders aan toe dan voorzien. Voor de mama's en papa's die nu niet mogen langskomen op school  hebben we daarom een filmpje gemaakt. 

 

lees meer

Smakelijke en muzikale vakantiekampjes voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

zaterdag 20 juni 2020

Elk jaar organiseren Musica, Impulscentrum voor muziek en Casco Phil een smakelijke muziekvakantie voor kinderen uit Mechelen. De kampjes zijn een mix van musiceren, filosoferen, dans en gezonde voeding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Elk kind is welkom! Mechelse kinderen uit gezinnen met een beperkt inkomen betalen slechts € 25, middagmaal inbegrepen.  Meer info vindt u in deze brochure.

lees meer

Speelpleinwerking

zaterdag 20 juni 2020

De speelpleinwerking Weyneshof start opnieuw op. 
Alle informatie over hun werking vindt u op hun vernieuwde website
Er zijn nog plaatsen beschikbaar.
 

lees meer

Creatief en sportief

maandag 18 mei 2020

Mama Mieke moedigt jullie met deze leuke poster aan om gezellig te gaan fietsen

lees meer

Scheppers wint Fit -O-meter challenge

dinsdag 12 mei 2020

Buurtsport postte van 6 april tot 6 mei wekelijks verschillende bewegingstips om jong en oud ook in coronatijden te motiveren om te bewegen. Omgekeerd was het mogelijk om leuke filmpjes met de tofste bewegingsoefeningen te bezorgen aan het Buurtsportteam.
Uit de filmpjes werd een winnaar gekozen en wij zijn de gelukkig winnaar.  Dinsdag overhandigde sportschepen Abdrahman Labsir ons een sportief prijzenpakket.
 

lees meer

Creatief in ons kot

zondag 26 april 2020

Deze familie steek jullie muzikaal een hart onder de riem. 
Herkennen jullie deze helden uit onze school? 
 

lees meer

Knutselen voor coronapatienten

maandag 20 april 2020

U heeft mogelijk al gehoord dat de Stad Mechelen een schakelzorgcentrum opricht voor Covid-19 patiënten die vanuit het ziekenhuis niet onmiddellijk terug naar hun thuisomgeving kunnen.  Om de patiënten een warm en welkom gevoel te geven wil men het centrum graag opvrolijken met tekeningen en knutselwerkjes. Ook zelfgemaakte wenskaartjes zijn welkom.  

Als school met een hart willen wij hier graag aan meewerken. Onze kinderen kunnen van thuis uit of van in de opvang  welkomstkaartjes, verjaardagkaartjes, tekeningen, papieren bloemen en eventueel andere knutselwerkjes maken voor deze patiënten.  
Werkjes en tekeningen kunnen op dinsdag tijdens het afhaalmoment  binnengebracht worden op school. Vergeet zeker je naam en de naam van de school niet te vermelden op je werkje.

Onze muziekjuf Hilde gaat het project opvolgen. Zij zal ook zorgen dat er elke dinsdag een leuke opdracht klaarligt voor diegene die wat minder inspiratie hebben.  Achter deze link vind je alvast de eerste opdracht.
 

lees meer

Wij gaan op berenjacht!

maandag 23 maart 2020

Onze bewegingsvrijheid is beperkt, een wandeling in de buurt kan nog net. 
Heel wat kinderen vinden wandelen saai. Daarom de oproep om een beertje voor je raam te zetten.
De dagelijkse wandeling kan dan een spannende berenjacht worden. 
“Wij gaan op berenjacht” is trouwens en heel leuk prentenboek. 

Benieuwd? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Ko en K1 op onze website.
 

lees meer

Actie Juf Kathleen

zondag 22 maart 2020

In deze moeilijke tijden zijn wij dokters, verpleegsters en ander medisch personeel meer dan ooit dankbaar! Verschillende mensen hebben al geapplaudisseerd voor hen vanop hun balkon, terras, deuropening, … Ook kinderen kunnen het medisch personeel een hart onder de riem steken. Dit door zelf een tekening te maken of een kleurplaat in te kleuren. Deze tekening of kleurplaat kan je dan aan het raam hangen om zo passerende dokters, verpleegsters, … te steunen. 
Onze grootouders hebben het nu moeilijk. Voor hen hebben we ook kleurplaten gemaakt. Hang deze kleurplaat aan het raam, maak er een foto van en stuur die dan naar oma en opa. je mag de foto ook naar  de directeur sturen Zij zorgt dan dat deze foto's op de website verschijnen.
 

Download de tekening

lees meer

Actie stad Mechelen : grootouders en mensen in rusthuizen steunen

zondag 22 maart 2020

Maak een brief, een kaartje of een tekening  voor oma en opa, bewoners van Mechelse assistentiewoningen en woonzorgcentra of andere mensen die de kinderen even niet zullen zien. De stad heeft leuke kleurplaten van Rommy die je hiervoor kan gebruiken. ga ze in de brievenbus steken van een rusthuis in de buurt, bezorg ze aan oma en opa of aan andere missen waarvan je weet dat ze hun kinderen of kleinkinderen missen. 
Er zijn ook kleurplaten van Rommy die je kan downloaden via de website stad Mechelen:  
https://www.mechelen.be/coronavirus/brieven-kleurplaten 
 

Kleurplaat 1

Kleurplaat 2

Kleurplaat 3

Kleurplaat 4

Kleurplaat 5

Kleurplaat 6

Kleurplaat 7

Kleurplaat 8

Kleurplaat 9

lees meer

Inzamelen voedingsmiddelen voor onze kwetsbare gezinnen

zondag 22 maart 2020

We vinden het belangrijk om onze meest kwetsbare gezinnen in deze moeilijke tijden te ondersteunen. Omdat alle organisaties waar deze mensen terecht kunnen om voedselpakketten te halen gesloten zijn, hebben een aantal gezinnen het moeilijk. De stad neemt de bedeling van voedselpakketten op zich maar raakt niet tijdig aan voldoende voedingsmiddelen. We hebben reeds onze eigen schoolkeuken leeggemaakt maar nu willen we ook graag beroep doen op jullie. Wie groenten en fruit, non-alcoholische dranken, zuivelproducten die minstens nog drie dagen houdbaar zijn, conserven en droge voeding kan missen, mag deze op maandag 23 maart en maandag 30 maart tussen 15u en 18u naar school brengen, graag afgeven aan de blauwe poort aan de Melaan.. Wij brengen alle ingezamelde producten  op dinsdag naar het verzamelpunt van de Foodsavers.  Alvast heel erg bedankt allemaal. 
 

lees meer

Inschrijvingen 2020 -2021

donderdag 12 maart 2020

De infoavond en de bezoekdagen van School in Zicht heeft u helaas gemist. Wenst u toch graag een bezoek te brengen aan onze school dan kan dat.
Neem daarvoor even contact op met de directeur. Dat kan telefonisch 015/287910 of via mail inge.vekemans@scheppers-mechelen.be

Meer uitleg over de inschrijvingen zelf, vindt  u hier

lees meer

Binnenkijken in de peuterturnles van meester Jonas

woensdag 11 maart 2020

Onze peuters mogen in de turnles experimenteren met beweging van, met en rond materialen. 
Deze week lag er een parachute klaar. Golfjes maken, de parachute in de lucht krijgen, er onder doorlopen, erop liggen ...
De peuters vonden het geweldig.
 

lees meer

Ouders aan het woord.

zondag 08 maart 2020

Dat is de titel van een nieuwe pagina op onze website. Op deze pagina verzamelen we uitspraken van onze ouders over de school en het schoolleven.
 

Lees meer ...

lees meer

Tweede kleuterklas bezoekt tentoonstelling Tim Volckaert

donderdag 05 maart 2020

Juf Nele werkt met haar kleuters rond kunst. Daar hoort uiteraard een bezoek aan een echte tentoonstelling bij.
Samen met meester Bart trokken juf Nele en haar  kleuters naar het Cultuurcentrum om er de tentoonstelling  'Any solution is good for an answer ' van Tim Volckaert te bekijken.
Het werd een heel boeiende namiddag voor onze kleine kapoenen.
 

lees meer

Kookworkshop: Gezonde wraps voor L4 en L5

donderdag 20 februari 2020

Onder leiding van een echte kok  en met de hulp van enkele bewoners van het Hof van Egmont gingen onze leerlingen aan het kokkerelen.
Ze leerden hoe je in geen tijd een gezonde lunch op tafel krijgt.
Verse groente snijden, een lekkere dressing bereiden en dat alles voorzichtig oprollen in een wrap.
Dank u wel Sodexo, Stad Mechelen en Hof van Egmont voor deze leuke workshop.

lees meer

Alle hens aan dek !!!

woensdag 19 februari 2020

In de derde kleuterklas van juf Iris vind je geen kleuters meer maar piraten. Schatkisten en buideltjes vol goudstukken, kralenkettingen, piratentruitjes, verrekijkers, haken, piratenhoeden, ooglapjes, ... 
Met de hulp van heel wat mama's en papa's ontwierpen de kleuters hun eigen outfit voor carnaval.
 

lees meer

Ook meisjes kunnen scoren!

dinsdag 18 februari 2020

Wie denkt dat voetbal een jongenssport is, heeft het helemaal mis.
Meisjes houden ook van voetbal. Met het Love Football project wil de Koninklijke Belgische Voetbalbond in samenwerking met Voetbal Vlaanderen  meer meisjes inspireren en laten proeven van de magie  van voetbal.
Woensdag 18 februari kwam het Love Football Park langs op onze school. Onze meisjes konden deelnemen aan een intensive voetbaltraining gegeven door trainers van de Belgische voetbalbond.

 

lees meer

Speelkriebels

zondag 16 februari 2020

Een avontuurlijk parcours voor kinderen tot 2,5 jaar en hun mama, papa, grootouders,... De kindjes leven zich uit. In een veilige omgeving wennen ze er aan andere kinderen, volwassenen,... Zo zal de stap naar de kleuterschool kleiner zijn. 5 maart, 12 maart, 19 maart, 26 maart en 2 april tussen 8.30 uur en 10.30 uur  in onze kleuterturnzaal. 

lees meer

Buffet wereldkeuken derde leerjaar

vrijdag 07 februari 2020

Het derde leerjaar ging aan de slag met het thema voeding. Wie eet wat en waarom? Wat is gezond, wat is minder gezond en waarom?  Hebben we allemaal dezelfde eetgewoonten of niet? 
De week eindigde met een schitterend buffet volledig verzorgd door de ouders. Onze leerlingen konden proeven van hartige en zoete gerechten uit alle delen van de wereld.
Bedankt lieve mama’s en papa’s. 
 

lees meer

Week van de poëzie

donderdag 06 februari 2020

De werkgroep lezen installeerde een instawall  waarop de leerlingen zich konden uitleven met hashtags en bijhorende quotes en  gedichten. 

lees meer

Bosklassen 4de leerjaar

maandag 03 februari 2020

De leerlingen van het vierde leerjaar zijn op bosklassen in Durbuy. 
Op het programma: genieten van de natuur, veel klim- en klauterwerk, de kleinste stad van Belgiê verkennen,  speleologie, ….
maar vooral ook genieten van het samenzijn en heel veel plezier maken.
 

lees meer

Binnenkijken in de klas van juf Katrien

maandag 20 januari 2020

De kleuters van de tweede kleuterklas maken kennis met de letters van hun naam. Ze spelen letterspelletjes, maken een letterwandeling, vormen letters met hun lichaam, bouwen letters met blokken en nog veel meer...

lees meer

Binnenkijken in het vierde leerjaar

vrijdag 17 januari 2020

In het vierde leerjaar komen onze leerlingen alles te weten over de Belgische provincies. 
De drie klassen worden in groepjes verdeeld en elk groepje krijgt een provincie toegewezen.
Daarna moeten ze zelf aan de slag. 
Ze verzamelen alles wat er te weten valt over hun provincie en presenteren nadien het resultaat van hun onderzoek als  interactieve tentoonstelling.  De tentoonstelling was gratis te bezoeken. De leerlingen van het derde leerjaar kwamen een kijkje nemen en ook heel wat ouders en grootouders kwamen kijken, luisteren, proeven, kwissen, ...
 

lees meer

Sneeuwklassen 6 de leerjaar

donderdag 16 januari 2020

De leerlingen van het zesde leerjaar zijn op sneeuwklassen in Stanzach Oostenrijk.
Ze genieten er van de prachtige natuur en de gezonde berglucht.
Dagelijks trekken ze de ski’s aan voor een tweetal uurtjes. Ze maken ook mooie wandelingen, observeren de natuur, leren zich oriënteren, …
Ze maken ook veel plezier tijdens het sleeën, de vele sneeuwbalgevechten, de avondactiviteiten, …
Ondertussen ervaren ze hoe het voelt om langere tijd van huis te zijn. Ze groeien in hun omgang met anderen en in hun zelfstandig zijn. 
Maar het allermooist zijn altijd de blijvende herinnering die ze aan het sneeuwklasavontuur overhouden.

lees meer

Scheppers by night

donderdag 16 januari 2020

Elke jaar organiseren de leerkrachten van het vijfde leerjaar een avondspel voor hun leerlingen.
Met de hulp van ouders en leerkrachten bereiden de leerlingen hun eigen avondeten. Lekkere toastjes om te starten, daarna spaghetti en een fruitspiesje als dessert.
Nadien worden ze meegenomen in het verhaal van een moord die gepleegd werd op school. 
Door allerlei opdrachten uit te voeren, verzamelen ze tips die hen helpen om de moordenaar, het moordwapen en de plaats van de misdaad te vinden. Tijdens hun zoektocht moeten ze goed uitkijken want de moordenaar en zijn handlangers lopen nog rond op school om hen van hun levens te beroven. Gelukkig kunnen ze dan met hun groepje bij de directeur langsgaan om nieuwe levens te verdienen. 
 

lees meer

Binnenkijken in het 5de leerjaar : dactylo

donderdag 02 januari 2020

De leerlingen van het vijfde leerjaar leren vanaf dit schooljaar allemaal blind typen. Een computervaardigheid die hen kan helpen doorheen hun verder schoolloopbaan. 

lees meer

Creatief ACTIEF : Gezonde en actieve laatste schooldag van het 1ste trimester

vrijdag 20 december 2019

De werkgroepen gezondheid en verkeer sloegen de handen in mekaar om van de laatste schooldag van het eerste trimester een creatieve, actieve en gezonde schooldag te maken. In de voormiddag werden de klassen aangemoedigd om het traditionele kerstfeestje zo gezond mogelijk te maken of te vervangen door een gezond kerstontbijt. In de namiddag was er een fluo- kerstloop in en rond de school voor alle leerlingen en leerkrachten van de de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. Rommy kwam supporteren en Buurtsport zorgde voor een lekker appel als beloning voor de geleverde inspanning.

lees meer

De ouderraad zorgt voor een pakje onder de kerstboom!

donderdag 19 december 2019

De ouderraad kocht met een gedeelte van de opbrengst van de quiz een leuk cadeau voor elke klas.
Onder de klaskerstboom lag een pakje met daarin een smartgame. Een fijne verrassing voor de leerlingen. 
 

lees meer

Kleuters zetten zich in voor Sint Vincentius

woensdag 18 december 2019

Onze kleuters van de derde kleuterklas zamelden levensmiddelen in voor Sint Vincentius. Deze organisatie bezorgt voedselpakken aan mensen die het moeilijk hebben om rond te komen. Ze mochten zelf alle pakketten in het bestelbusje van de school laden want ze zamelde meer in dan ze konden dragen. De derde kleuters stapte tot aan Sint Vincentius op de Liersesteenweg. Meneer Johan bracht met het busje de dozen achterna. De vrijwilligers van Sint Vincentius namen met plezier alle pakketten  in ontvangst. De kleuters kregen voor hun inzet nog een kleine beloning.

lees meer

5C Helpt kansarme en dakloze mensen

donderdag 12 december 2019

Op donderdag 12 december namen de kinderen uit 5C van Basisschool Scheppers de fiets en vertrokken met een tiental Shoe-Boxen naar het Ontmoetingscentrum in Mechelen. In die Shoe-Boxen zaten natuurlijk geen schoenen. ‘Shoe-Box’ is een project om kansarme en dakloze gezinnen ook een gezellig kerstfeest te schenken door hun een Shoe-Box te geven. “In elke mooi verpakte schoendoos hadden we tien alcoholvrije en onbederfbare voedingswaren gestoken”, zegt Rafael uit 5C. “De medewerkers van het Ontmoetingscentrum schenken deze cadeautjes aan kansarme en dakloze gezinnen.” 5C heeft veel dakloze gezinnen blijgemaakt met hun Shoe-Boxen en tegelijkertijd een frisse neus gehaald en een beetje gesport; twee vliegen in een klap.

lees meer

Creatief Actief : Oog voor lekkers

maandag 09 december 2019

Wie actief wil zijn moet ook gezond eten. Ook de Vlaamse overheid promoot gezonde eetgewoonten. dankzij de subsidie "OOg voor lekkers" kunnen we onze leerlingen van gedurende 20 weken een gratis stuk fruit aanbieden. Juf Katrien bestelt het fruit en brengt het naar school. Op woensdagmorgen schillen we het fruit met de hulp van ouders. Tijdens de speeltijd kunnen de leerlingen hun stuk fruit opeten. 

lees meer

Sinterklaas op bezoek

vrijdag 06 december 2019

Deze week logeerde Sinterklaas  in onze kleuterschool.
Hij kon er 's avonds tot rust komen in een comfortabele slaapkamer wat wel nodig was in die drukke week van 6 december.
Op vrijdag 6 december zaten de kleuters vol spanning op de Sint te wachten in de grote zaal. 
Dat wachten duurde lang. De Sint had zich toch wel overslapen. Gelukkig was er meester Bart die de Sint durfde wakker maken. 
De Sint kwam toch nog naar de zaal en nam ook de tijd om langs te gaan in de klassen. De kleuters genoten van zijn bezoek. 
 

lees meer

Workshops rond gezonde voeding voor ouders

dinsdag 03 december 2019

Naar aanleiding van het jaarthema Creatief ACTIEF organiseerden we een avondactiviteit voor ouders  rond gezonde voeding 
Er kon gekozen worden tussen drie verschillende workshop : ‘Natuurlijke broodbeleg maken’ , ‘De  leuke brooddoos’ en ‘Vragen rond gezonde voeding’. 
Het was een leerrijke maar vooral ook gezellige avond want het was ook een leuke manier voor onze ouders om andere ouders te leren kennen.
 

lees meer

Binnenkijken in de klas van Juf Annick

vrijdag 22 november 2019

Juf Annick en haar kleuters gingen aan de slag met het boek "Een likje verf voor prinses Rosa"
Het boek brengt techniek en wetenschap binnen in de kleuterklas.
De kleuters konden timmeren, maquettes bouwen, vrachtwagens maken van eierdozen en zoutdeeg bereiden.
Ze gingen aan de slag met zeefjes, trechters, sponsjes, ballonnen, water en zand. 
Er werden wegen aangelegd en ze mochten aan den lijve ondervinden dat transport en rollen goed samengaan.

lees meer

Koningin Kato

maandag 18 november 2019

Maandagvoormiddag kwamen de leden van "Het Zingend Schip" op school aan. Ze leerden de leerlingen van het zesde leerjaar de liedjes van het muziektheaterstuk "Koningin Kato" aan. De focus lag op gezond stemgebruik, performance en het plezier van zingen. 
De leerkrachten kregen een boel tips mee om de liedjes gedurende de week verder in te oefenen. Op donderdag kwamen de docenten terug. Ze brachten een actrice mee die de rol van Koningin Kato speelde, onze leerlingen  
werden haar volk. Er werd nog even geoefend en dan gingen de deuren van de zaal open voor ouders, grootouders en leerlingen van 3,4 en 5 
 

Bekijk ook de video op Facebook

lees meer

De Scheppersquiz

zaterdag 16 november 2019

De tiende Scheppersquiz georganiseerd door de ouderraad was een succes. 
Dankzij de toffe ploegen , lekkere door ouders klaargemaakte hapjes, ervaren quizmasters,  een 
strenge maar rechtvaardige jury , een mooie prijzentafel verzameld door de ouderraad, helpende handen van ouders en het organisatietalent van de voorzitter Maarten werd het een fijne avond voor iedereen aanwezig.
 

lees meer

Verkeer op school - medaille

donderdag 14 november 2019

Ook dit jaar werden we door de VSV ( Vlaamse Stichting Verkeerskunde ) beloond met een bronzen medaille wegens onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

lees meer

Sinte Mette zingen

vrijdag 08 november 2019

We houden de aloude Mechelse traditie van het Sinte Mette zingen in eren op school.
Onze kleuters leerden het originele Sinte Mette - lied. vrijdag gingen ze dan met de mijter op zangtocht door de school. 
Zoals het hoort werden ze overal beloond met snoepjes.
 

lees meer

Samen voor Sam

vrijdag 08 november 2019

Samen voor Sam is een initiatief van Mechelse katholieke basisscholen en parochies.

Lees meer in de flyer

lees meer

Bij de brandweer

maandag 04 november 2019

Deze week konden de leerlingen van het derde leerjaar als eerste  Mechelse school een bezoekje brengen aan de nieuwe brandweerkazerne aan de Nekker. Ze werden er goed ontvangen en konden er kennismaken met het beroep brandweerman.

lees meer

Project Europa

vrijdag 25 oktober 2019

Het zesde leerjaar heeft de voorbije week een reisje door Europa gemaakt. In groepjes zochten ze informatie over een vooraf gekozen Europees land. Al dat opzoekingswerk resulteerde in een leuke tentoonstelling die kon bezocht worden door hun familie en de leerlingen van de lagere klassen. 

lees meer

Herfstfestijn

zaterdag 19 oktober 2019

lees meer

Aftrap jaarthema Creatief ACTIEF

maandag 14 oktober 2019

Maandag 14 oktober was er de  we de officiële aftrap van ons jaarthema 'Creatief Actief' en dit samen met de start van het project "Lekker sportief" .
'Lekker sportief' is een project rond gezond eten en voldoende bewegen. Juf Katrien, meester Fred en juf Annelies hebben dit project uitgewerkt samen met de stad Mechelen. Er werd een mobiele fit-o -meter ontworpen en een gezondheidsboekje voor leerlingen van het  4de ,5de en 6de leerjaar. 
Wij testen dit schooljaar de materialen uit. Volgend schooljaar kunnen de andere Mechelse scholen meegenieten van het project. Het project wordt ondersteunt met subsidies van Fit&Proef
•    kleuters en leerlingen startten de dag  met een dansmoment.
•    een bekende Mechelaaren enkelefruitige leerkrachten deelden  fruit uit.
•    Het zesde leerjaar testte de fit-o-meter 
•    Schepen De Franseco deelde de gezondheidsboekjes uit
•    twee spelers van KV Mechelen kwamen langs om het projest te ondersteunen
We organiseren in de loop van het schooljaar nog  3 gezondheidsweken met allerlei creatieve actieve activiteiten. De eerste gezondheidsweek gaat door van 18 november tot en met 22 november. 

 

Bekijk het filmpje

lees meer

Geef me de vijf!

dinsdag 08 oktober 2019

Op dinsdag 8 oktober organiseerde de werkgroep pastoraal een viering in de Sint Pieterkerk voor alle leerlingen van de lagere school
Een viering met dans en muziek waarin we afspraken om samen de handen uit mouwen te steken en om te bouwen aan een leuk schooljaar en een toffe school.
 

lees meer

Saved by the bell

vrijdag 04 oktober 2019

Onze kleuters en leerlingen van het 1 ste leerjaar kunnen allemaal naar school. Deze week hebben ze geleerd dat niet alle kinderen zomaar naar school kunnen. Er zijn nog heel wat landen  waar goed onderwijs voor elk kind niet zo vanzelfsprekend is.
Saved by the bell wil dat we deze kinderen niet vergeten. De juffen maakten een toneelstukje, vertelden het verhaal van Kamila die graag naar school wil, versierden het leraarslokaal en organiseerden een belletjesmoment in onze sporthal.
 

lees meer

Werelddierendag

vrijdag 04 oktober 2019

Wereldierendag is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan dieren. In de klas van juf Katrien was er een hele week extra aandacht voor dieren. De juf bracht haar naaktkat mee naar de klas en ook de tamme kip van Louise en de waterschildpad van Faris kwamen mee nar school. Ten slotte ging de klas ook nog een kijkje nemen in een dierenwinkel.

lees meer

Dag van de leerkracht

donderdag 03 oktober 2019

Naar aanleiding van de Dag van de leerkracht stond er tijdens de middagpauze voor de de leerkrachten een lekker dessertenbuffet klaar. 
De ouderraad stond in voor de organisatie en kon heel wat ouders overtuigen om hun bakkerstalenten te tonen.
De leerkrachten hebben genoten van al dat lekkers.
 

lees meer

Moev veldloop

woensdag 25 september 2019

Elk jaar tijdens de Vlaamse veldloopweek nemen we delen aan de veldloop  op het terrein van de Nekker
Op woensdagnamiddag 25 september stonden er weer een aantal sportieve scheppersleerlingen klaar voor de start.
 

lees meer

Strapdag

vrijdag 20 september 2019

Naar jaarlijkse gewoonte namen we weer deel aan de Strapdag. We oefende op stappen en trappen in de straat en op de speelplaats. Voor de  leerlingen van het 5de en 6de leerjaar kwam het fietsatelier langs. Zij leerden hoe ze kleine gebreken aan hun fiets kunnen herstellen. Tijdens de middagpauze konden we met ons allen picknicken in een verkeersvrije Thaborstraat.

lees meer

Dag van de sportclub

woensdag 18 september 2019

Ter gelegenheid van de 'Dag van de sportclub' organiseerden de sportleerkracht een heuse sportmarkt op onze speelplaats. Iedereen kwam sportief gekleed naar school om vlot alle activiteiten uit te testen. Uiteraard mochten onze leerlingen ook reclame maken voor hun eigen sportclub.

lees meer

Infoavond voor ouders

dinsdag 03 september 2019

Op  dinsdag 3 september is er de jaarlijkse infoavond.

Ouders van onze kleuters verwachten we op 19 u op de kleuterspeelplaats.

Ouders van onze leerlingen verwachten we om 20u in het groot auditorium.

lees meer

De ouderraad trakteert

maandag 02 september 2019

Op de eerste schooldag trakteert de ouderraad de ouders op koffie en koekjes.
Nieuwe ouders werden door hen nog een keertje rondgeleid op school.
 

lees meer