Nieuws

Bezoek regelmatig onze website voor alle nieuwtjes omtrent de school, uitstappen, ...

De meest ondernemende klas van het jaar!

vrijdag 19 maart 2021

Juf Nele schreef har klasje in om deel te nemen aan de wedstijd "Meest ondernemende klas van het jaar" georganiseerd door Vlajo.
Vlajo wil hiermee zoveel kinderen uitdagen om als groep boven zichzelf uit te stijgen. samen ondernemend zijn, samen grenzen verleggen, talent ontdekken, ontplooien en inspireren.  De wedstijdvraag: wat als kartonnendozen de enige leermiddelen van onze kinderen waren?
Dit filmpje is het antwoord van de klas van juf Nele. 
 

lees meer

Jeugdboekenmaand

zondag 14 maart 2021

Tijdens de jeugdboekenmaand voorziet de werkgroep lezen allerlei extra activiteiten om kinderen aan te moedigen om te lezen.
Dit jaar is het thema "Lezen is een feest". De leeshoeken worden feestelijk aangekleed met leuke zelfgemaakte versiering. Knutselboeken uit de bibliotheek kwamen hierbij goed van pas. Dankzij de werkgroep heeft elke klas een feestdoos vol hoedjes en brillen om feestelijk uitgedost te kunnen lezen. Bij een feest horen pakjes, ook daar heeft de werkgroep voor gezorgd. Wel eerst de bijhorende opdracht uitvoeren voor het pakje open mag. Ra,ra,ra wat zit er in het pakje?
 

lees meer

Winnaars fluo-wedstrijd

vrijdag 12 maart 2021

We organiseerden een teken-en kleurwedstrijd om de verkeersactie "Helm op, fluo top!" op een leuke manier af te sluiten. 
De leerlingen mochten een tekening maken of een kleurplaat inkleuren. De winnaars kregen een fluo-hesje met een afdruk van hun eigen tekening. De jury had de moeilijke taak om voor elke klas een winnaar aan te duiden.
 

lees meer

Bednet Pyjamadag

vrijdag 12 maart 2021

Heel wat leerlingen kunnen wegens langdurige ziekte vaak niet naar school. Bednet zorgt ervoor dat deze kinderen van thuis of vanuit het ziekenhuis les kunnen volgen. Op Pyjamadag staan we even stil bij het belang van onderwijs voor zieke kinderen. Dit jaar staat het thema "dromen" centraal want ook bednetters hebben dromen.
Er wordt gerekend, gelezen en lesgegeven in pyjama, even ervaren hoe dat voelt.  Om slechte dromen weg te nemen werden er ook mooie dromenvangers gemaakt. 
 

lees meer

Talenten in de derde kleuterklas

zondag 28 februari 2021

De kleuters gaan op zoek naar hun talenten en delen die maar al te graag met andere kleuters. Leren van mekaar en samenwerken. Stella leert haar klasgenootjes hoe je een stokpaardje maakt, Otis wil de andere kleuters leren hoe je een koprol maakt en Leon leert hen tot 100  tellen. Nisrine toont hoe je moet touwtjespringen. Melissa en Laila geven tekenles. Voor elk lesmomentje bij een klasgenoot moet je jezelf wel eerst inschrijven op de lijst.

lees meer

Carnaval op school

vrijdag 12 februari 2021

De week van carnaval is een feestelijke week op school. Kinderen komen verkleed naar school en tonen enthousiast hun outfit. 
Knutselen en tekenen staan in teken van het thema. Er staan leuke spelletjes op het programma en er is tijd om te zingen, te dansen en leuke foto's te nemen. Omdat tradities belangrijk zijn bakken we pannenkoeken en wafels om samen op te eten. 
Met vriendelijke groet
 

lees meer

Sneeuwpret

maandag 08 februari 2021

Als de speelplaats bedekt is met een mooie laag sneeuw dan is het tijd om de poepsleetjes uit de kast te halen. 
En dan… glijden maar.
 

lees meer

Wedstrijd 'Meest ondernemende klas van het jaar'

zaterdag 06 februari 2021

Juf Nele heeft haar ondernemende klas ingeschreven voor deze wedstijd die jaarlijks door Vlajo wordt georganiseerd. 
Dit schooljaar is het thema "Wat als kartonnen dozen de enige leermiddelen van onze kinderen waren? Voor de kleuters van juf Nele zou dat alvast geen probleem zijn want met kartonnen dozen maak je glijbanen, ballenbanen, autootjes....

lees meer

Bronzen dag

woensdag 03 februari 2021

Het schooljaar zijn we gestart met gouden weken. Weken waarin veel aandacht werd besteed aan het creëren van een positief klas- en schoolklimaat. Omwille van de strengere coranamaatregelen konden we geen zilveren week organiseren.  Op 3 februari hebben we daarom een bronzen dag georganiseerd.  Een dag vol ontspannende en verbindende activiteiten met de eigen klasgroep. Elke klas kon zelf kiezen tussen ruim aanbod : tennisinitiatie - Reis rond de wereld - Mechelen muurt - sessie Rots en water - Eén tegen allen - Alles wat je ooit al wilde vragen aan de directeur - voorleesmoment - gezelschapspelletjes... 

lees meer

Dag van de directeur

zondag 31 januari 2021

Iedereen vindt het leuk om eens in de bloemetjes gezet te worden.
Binnenkomen ’s morgens in een kantoor dat mooi versierd is met slingers en tekeningen van de kinderen.
Een kaartje met lieve woorden van de leerkrachten en iets lekkers op je bureau.
Een prachtige mand met lokale lekkernijen van de ouderraad met een mooi gedicht op een zelfgemaakt kaartje.  
Wat heb ik me gewaardeerd gevoeld. Wat heeft dat deugd gedaan.

Bedankt allemaal. 
 

lees meer

STEM – stage 1ste leerjaar

vrijdag 29 januari 2021

Elk schooljaar hebben we wel enkele stem-stagiaires op bezoek.  Deze keer knutselden de leerlingen van het 1ste leerjaar  een autootje van kosteloos materiaal in elkaar.
Als de autootjes klaar zijn  werden ze uiteraard uitgeprobeerd. 
 

lees meer

Knutselen voor Sjarabang

zondag 24 januari 2021

De peuters van de onthaalklas zijn echte kunstenaars. 
Met roze en paarse verf, penselen, papier, hun handjes en de juf met het lijmpistool hebben ze hun nijlpaard omgetoverd tot een waar kunstwerk. 
Het unieke nijlpaard is binnenkort te bewonderen in een Mechelse winkeletalage in het kader van de Sjarabang winkelwandeltentoonstelling.
 

lees meer

Snow to school

woensdag 20 januari 2021

De leerlingen van het 1ste en 2 de leerjaar kregen de voorbije weken een initiatie snowboarden. De turnleerkracht ontleende het pakket 'Snow to school" bij Sneeuwsport Vlaanderen.  Plezier gegarandeerd en een goede oefening op springen, draaien, evenwicht bewaren en oog-hand coördinatie.

lees meer

Leren programmeren

maandag 11 januari 2021

Programmeren stimuleert het computationeel denken bij kinderen. Ze doen het ook heel graag en liefst van al met robots waarbij ze onmiddellijk het resultaat van hun werk zien. We gebruiken hiervoor al een tijdje Bee-bots.  Onze Bee-bots hebben er sinds kort twee vriendjes bij  InO- bot en Photon.  

Input-Output-Bot (oftewel in het kort InO-Bot) is speciaal ontworpen om te gebruiken met de populaire Scratch-programmeertaal. Kinderen kunnen leuke en uitdagende activiteiten creëren, terwijl zij hun vaardigheden op het gebied van programmeren en debuggen ontwikkelen. 

Photon is een interactieve educatieve robot die kinderen toegang geeft tot de wereld van nieuwe technologieën. Photon is de eerste robot die kinderen volgt in hun ontwikkeling, hij stimuleert de creativiteit, verbetert het logisch denkvermogen en leert kinderen de basis van het programmeren. 
 

lees meer

Afstandsonderwijs

vrijdag 08 januari 2021

Als leerlingen in quarantaine moeten maar zelf niet ziek zijn dan hoeven ze geen lessen te missen.
Via smartschool live volgen ze de lessen in de klas en nemen ze  ook deel aan groepswerk of partnerwerk.

lees meer

Lockdownlol in de lagere school

maandag 21 december 2020

Door de lockdown zijn we als school veel meer aan onze eigen schoolgebouwen gebonden dan normaal. Onze leerlingen missen de toneelvoorstelling, de museumbezoekjes, de leesmomentjes in het park, de groepsactiviteiten in de stadstuinen, ... Met de Scheppers lockdownlol vonden we een alternatief. 4 weken na elkaar kregen leerlingen en leerkrachten een andere uitdaging voorgeschoteld. Ze mochten elkaar helpen om elke uitdaging tot een goed einde te brengen en zo sterren te verdienen. Deze sterren werden op de laatste dag voor de vakantie ingeruild voor een gouden ticket. Het ticket konden ze dan weer inruilen voor een bekertje warme chocomelk, een voorleessessie en een mini-fuifje en dat allemaal per klasgroep. De uitdaging zorgden voor een hele leuke sfeer op school.
uitdagingen leerkrachten : draai zoveel mogelijk rondjes op je stoel, Gotcha, verwen je collega een hele week, draag een kersttrui
uitdagingen leerlingen : maak het gezellig in de klas en bekijk een toneelvoorstelling, bouw een pietenparcours, stel een playlist samen en loop zoveel mogelijk rondjes tijdens de fluo-kerstloop
 

lees meer

L3C zingt op kerstavond voor de bewoners van het Hof van Egmont

zondag 20 december 2020

De pleegpapa van Kiano en Delano uit het derde leerjaar werkt in het woonzorgcentrum Hof van Egmont. Hij vertelde hoe moeilijk sommige ouderen het wel niet hebben in deze coronaperiode. Daarom werd er een wisselwerking opgezet tussen de klas en het woonzorgcentrum. In het woonzorgcentrum werden filmpjes gemaakt waarin de ouderen vertellen hoe ze deze periode ervaren. Deze filmpjes werden gebruikt in de godsdienstlessen tijdens de adventskerstliedjes. De klas maakte een opname van drie kerstliedjes. Dat filmpje kunnen de ouderen bekijken op kerstavond. Zo hebben ze alvast iets om naar uit te kijken.
 

lees meer

We tonen ons hart!

woensdag 16 december 2020

De advent is een periode van hoop, warmte, licht en liefde voor elkaar.

Tijdens de adventsmoment in de klas stonden we even stil bij wat dat voor ons betekent maar we dachten ook na over wat wij voor anderen kunnen betekenen.

We kozen om met leuke kerstkaartjes en kerstknutsels mensen blij te maken die zich nu een beetje eenzaam voelen. De derde kleuterklas bracht zijn kaartjes naar het Milsenhof, de eerste kleuterklassen brachten hun kaartjes naar het Hof van Villers. Ze werden er warm ontvangen door zwaaiend ouderen op balkons en achter de ramen. De lagere school maakte filmpjes en kaartjes voor het Hof van Egmont, het Sint Maartenziekenhuis, maar ook voor allerlei hulporganisaties in de stad.

Het vijfde leerjaar nam deel  aan Shoe- box een inzamelactie van de Samaritanen. Ze konden wel 30 gevulde schoendozen afgeven. 
 

lees meer

Bezoek onze school met School in zicht.

zondag 13 december 2020

School in Zicht maakt van Mechelse basisscholen scholen die een afspiegeling zijn van hun buurt: scholen voor alle kinderen. Of hun ouders nu autochtoon of allochtoon, hoog- of laagopgeleid, kansarm of kansrijk zijn. Ze beogen samen met de stad een evenwichtige sociale mix in het Mechelse basisonderwijs. School in zicht start in 2020 voor de zevende keer in Mechelen. Onze school doet mee.

Via School in zicht bezoek je samen met andere ouders onze  school  op de Openschooldagen. Tijdens de Infoavond en de Ouderbabbels ontmoet je elkaar en krijg je informatie over het scholenaanbod. Ook dit jaar gaan de activiteiten door . School in zicht past de activiteiten aan en maakt het hele gebeuren coronaproof. Hou voor de recentste updates de website en de facebookpagina van School in zicht in de gaten.

Meer info en inschrijven: http://www.schoolinzicht.be/mechelen/index.html 

Facebookpagina: https://www.facebook.com/Schoolinzicht 

Inschrijven voor een schoolbezoek kan via http://www.schoolinzicht.be/mechelen/infomomenten.html

Bekijk ook de Folder

lees meer

Geslaagd alternatief voor de geannuleerde sportdag!

woensdag 09 december 2020

Omwille van corona werden de sportdagen voor de kleuters en het eerste leerjaar geannuleerd door onze externe partners. 
Als actieve school konden we dat niet zomaar laten gebeuren. Juf Katrien nam contact op met Moev. Zij kwamen de materialen van het doki-paradijs en de kleuterjungle opstellen in de grote sporthal van de secundaire school. Zo konden onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar toch nog genieten van leuke en actieve momenten.

lees meer

(kerst)ballenfun in de turnles van de kleuters

dinsdag 08 december 2020

Tijdens de turnles van meester Jonas staat deze keer de bal centraal. De kleinste kleuters mogen experimenteren met ballen en gaatjes. De oudere kleuters oefenen op rollen, werpen en richten.

lees meer

Dag Sinterklaas

vrijdag 04 december 2020

Dit schooljaar geen sinterklaasshow, daar stak Corona een stokje voor.
Gelukkig vond Sinterklaas een lokaal op school waar hij een tijdelijk goed verlucht kantoor kon inrichten. 
Klas per klas mochten de kleuters even langsgaan op het kantoor. 
Sinterklaas las vanop een veilige afstand voor uit zijn grote boek en Piet deelde de cadeautjes uit.  
Voor de leerlingen van de lagere school sprak de Sint een leuke videoboodschap in. 
 

lees meer

Fluoactie ... onze buren doen ook mee.

maandag 16 november 2020

Tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie is er de actie  "Helm op, fluo top!". Het is een verkeersactie waarbij we onze kleuters en leerlingen stimuleren om tijdens de donkere maanden veilig te voet of met de fiets naar school te komen. 
Zorg dat je zichtbaar bent, draag een hesje! !
Fiets veilig, draag een fietshelm! 
Dit schooljaar helpen ook de buren om de actie levend te houden door de gevel van hun huis aan te kleden met leuke fluo-versieringen gemaakt door onze kleuters en leerlingen. Bedankt lieve buren voor jullie hulp.
 

lees meer

Kinderboekenweek 2020

dinsdag 20 oktober 2020

Ook dit schooljaar kwam de werkgroep lezen weer met een leuk initiatief in het kader van de jeugdboekenweek.

Het thema "En toen" draaide helemaal rond geschiedenis. Om meer te weten te komen over geschiedenis lees je boeken en bezoek je  musea. Omwille van Corona mogen we nu niet op museumbezoek buiten de school. Het podium van onze feestzaal werd dan maar door de werkgroep omgetoverd tot een echt, coronaveilig, interactief museum met boeken, activiteiten en heel wat voorwerpen uit lang vervlogen tijden.

Het museum was alleen te bezoeken per klasgroep en met de eigen leerkracht als gids. Via het filmpje op deze pagina kunnen ook jullie een bezoekje brengen aan het museum.
 

lees meer

Saved by the bell

dinsdag 06 oktober 2020

Onze kleuters luiden de bel voor wereldwijd goed onderwijs.  Vandaag staan de kleuters even stil bij het feit dat ze naar school kunnen gaan. Niet alle kinderen hebben dat geluk. Ze luisteren en kijken naar het verhaal van Lidia uit Oeganda. Zij kan niet naar school en verzint daarom een eigen speelplan. Onze kleuters proeven toast met bonenspread, blazen bellen, zingen, dansen en laten ballonen op. 

lees meer

Mini- project Europa 6de leerjaar

dinsdag 06 oktober 2020

De voorbije weken stond het thema Europa centraal in de klassen van het zesde leerjaar.  In kleine groepjes en via diverse werkvormen konden de leerlingen zelf ontdekken waar Europa voor staat en wat Europa te bieden heeft. Hun ontdekkingen mochten ze in een
door henzelf georganiseerde tentoonstelling voorstellen aan de andere leerlingen van de lagere school. 
 

lees meer

Binnenkijken in de 2de kleuterklas

vrijdag 02 oktober 2020

Er valt altijd wat te beleven in de 2 de kleuterklas. 
Spelen met loose parts, waarnemingstekenen, kampen en tunnels bouwen voor superhelden, loopfietstraining, even ontspannen in de yogales, ...

lees meer

Strapdag

vrijdag 18 september 2020

De strapdag was een leuke en leerrijke dag.
Van de peuters tot het zesde leerjaar werd er aandacht besteed aan stap- en fietsvaardigheden. 
We leerden banden oppompen en banden plakken.
De gezellige straatpicknick bracht even rust.
 

lees meer

Dag van de sportclub!

woensdag 16 september 2020

16 september is “ Dag van de sportclub”.  Als actieve school kunnen we dit niet zomaar voorbij laten gaan.
We organiseren extra sportieve activiteiten tijdens de speeltijden. Leerkrachten en leerlingen mogen hun favoriete sport of sportclub promoten op school.

lees meer

Eerste schooldag

zondag 30 augustus 2020

Dinsdag 1 september gaan we van start met ons Actief, CREATIEF schooljaar. De startdag zal er omwille van 'code geel' een beetje anders uitzien dan u gewoon bent. Heel wat ouders vinden het fijn om op de eerste schooldag samen met hun kind op de speelplaats te wachten op het belsignaal, ze maken al graag een praatje met de nieuwe leerkracht of drinken een tas koffie aan de stand van de ouderraad. Dat kan nu, spijtig genoeg, niet.  Hoe het afzetten en ophalen in code geel moet gebeuren kan u hier lezen. Wij gaan zorgen voor een warm onthaal op een ander manier.

Kennismaken met de juf of meester kan op de infoavond van 3 september. Deze gaat zeker door. Controleer op 1 september de schooltas van je kind. We geven een overzichtje mee met alles wat nieuw is dit schooljaar en een inschrijvingsformulier voor de infoavond die we op een veilig manier gaan organiseren.

lees meer

Pandemie scenario

zaterdag 29 augustus 2020

Beste ouder(s)

Het komende schooljaar mogen we niet naar eigen goeddunken organiseren. We zijn verplicht om een pandemiescenario te volgen. Er wordt gewerkt met drie kleurcodes.  Code geel staat voor laag risico, code oranje staat voor matig risico en code rood voor hoog risico. Hier vindt u een overzicht van alle maatregelen die we moeten nemen per kleur.

We starten het schooljaar in code geel. Op 8 september is er een eerste evaluatie door het departement onderwijs en zal er beslist worden of we doorgaan in code geel of overschakelen naar code oranje.  Scholen krijgen bij elke omschakeling  maximum twee weken de tijd om zich te herorganiseren. 

Code geel

Code geel heeft weinig impact op de schoolorganisatie. Alle maatregelen die we moeten nemen hebben te maken met hygiëne, verluchting, mondmaskers dragen, circulatieplannen en beperkingen rond derden op school. Oudercontacten, infoavonden, het mag doorgaan maar moet wel op een veilige manier worden georganiseerd. De opvang voor en na de schooluren, de refters, warme maaltijden, schoolrijen, ...  gaan allemaal op de normale manier door.  Wij vragen u om op school en in de buurt van de school een mondmasker te dragen en om de circulatieplannen te volgen ook al moet u daarvoor een kleine omweg maken. Blijven staan aan de schoolpoort of op de speelplaats zijn nu geen goed idee. 

Code oranje

Code oranje brengt maatregelen met zich mee die veel meer impact hebben op de schoolorganisatie. De klasbubbels van de lagere school mogen dan alleen maar contact hebben met elkaar in de buitenlucht. In binnenruimtes en onder afdaken op de speelplaats mogen de leerlingen van verschillende klassen niet meer met elkaar in contact komen. In de praktijk wil dat zeggen : geen refters meer, geen klasoverschrijdende activiteiten meer en een beperking van het aantal kinderen in de opvang voor- en na de schooluren afhankelijk van de ruimtes en het personeel waarover we kunnen beschikken. Voor elke klas van de lagere school apart opvang organiseren is onmogelijk. We zullen dan werken met gezinsbubbels om toch opvang te kunnen organiseren.  Vooraf inschrijven voor de opvang zal dan noodzakelijk zijn. Wij willen u vragen om nu al rekening te houden met een mogelijk wegvallen van de opvang in code oranje. Het zal u veel stress besparen bij een mogelijke omschakeling.  Bij code oranje moeten we ook het binnenkomen in de school en het verlaten van de school spreiden. De schooluren zullen dan opnieuw lichtjes worden aangepast.

Code rood

De maatregelen worden nog strenger. De opvang vervalt helemaal. De zwemlessen vallen weg,  kleedkamers aan de turnzalen mogen niet meer gebruikt worden.  U kan het allemaal terugvinden in de tabel die u hier kan bekijken.

Opgelet !

Wat ik u nu meegeef is de toestand van vandaag. De wijzigingen die donderdag zijn doorgevoerd, werden vrijdag in de loop van de dag allemaal opnieuw ingetrokken.  Het pandemiescenario wordt mogelijk nog meerdere keren aangepast na 8 september. Ik breng u steeds zo snel als mogelijk op de hoogte. 
 

lees meer

Klasverdeling kleuterschool

donderdag 27 augustus 2020

Benieuwd bij welke juf of meester je kind in de klas zit? Je kan het terugvinden op de klaslijsten.

1e kleuterklas

2e kleuterklas

3e kleuterklas

Op deze website bij de rubriek "over ons"  kan u een ook foto's  van de leerkrachten terugvinden. 
Het aantal leerlingen is een beetje gedaald daarom hebben we dit schooljaar geen drie derde kleuterklassen.
We richten ook de 1ste kleuterklas een beetje anders in. Door de lockdown van vorig schooljaar zijn heel wat peutertjes niet ingestapt in de onthaalklas. Wij willen deze kindjes ook graag de kans geven om rustig in te stappen en te wennen aan het klasgebeuren. Daarom organiseren we in het eerste trimester ook een instap 1ste kleuterklas voor onze driejarige kleuters.
 

lees meer

Klasverdeling lagere school

donderdag 27 augustus 2020

Benieuwd bij welke juf of meester je kind in de klas zit? Je kan het terugvinden op de klaslijsten.

1e leerjaar

2e leerjaar

3e leerjaar

4e leerjaar

5e leerjaar

6e leerjaar

Op deze website bij de rubriek "over ons"  kan u een ook foto's  van de leerkrachten terugvinden. 
Omwille van een kleine daling van het aantal leerlingen moeten we het eerste leerjaar dit schooljaar anders organiseren. In de voormiddag richten we drie klassen in, in de namiddag worden dat twee klassen. De klas 1C wordt dan verdeeld over de andere twee klasgroepen. 
Op heel wat klaslijsten ziet u twee leerkrachten staan dat betekent dat de klastitularis niet voltijds werkt en er dus op bepaalde dagen een andere leerkracht in de klas staat.
Nog een leuk nieuwtje. In de zomervakantie is juf Lien bevallen van twee flinke jongens Rik en Stef. na de kerstvakantie komt ze terug en zal ze samen met meester Steven het derde leerjaar A doen. Voorlopig wordt ze vervangen door juf Eveline.
Juf Ingrid zal het schooljaar niet starten als klastitularis van 4A. Zij moet een medische ingreep ondergaan. Tot aan de kerstvakantie wordt ze vervangen door meester Lennert. 

lees meer

Info 25 augustus 2020

dinsdag 25 augustus 2020

Beste ouder(s)

Nog een paar dagen en dan start het nieuwe schooljaar. Het belooft alweer een bijzonder schooljaar te worden omwille van het coronavirus dat zich niet zo makkelijk laat opzij schuiven. Wij zijn alvast heel enthousiast aan de voorbereiding begonnen. 

Net als vorige schooljaar zijn we opnieuw afhankelijk van de overheid die ons scenario's oplegt die we moeten volgen maar die ook weer dagelijks worden gewijzigd.  Nieuw is de stem van de burgemeester in het hele gebeuren. Pas donderdagnamiddag is er een overleg tussen de burgemeester en de Mechelse scholen en zullen we met zekerheid kunnen zeggen hoe we kunnen starten.

U zal donderdagavond of ten laatste vrijdagmorgen een overzicht krijgen van welke maatregelen we moeten nemen per fase en gelijktijdig sturen we alle info mee voor het nieuwe schooljaar ( klaslijsten, eerste schooldag, infoavond, ....)

We beseffen dat dat zeer laat is maar we willen u graag correct kunnen informeren.

Ik kan jullie alvast meedelen dat als we in code geel starten het schoolgebeuren vrij normaal kan doorgaan. Opvang, warme maaltijden, normale schooluren, ..... allemaal zoals jullie dat gewoon zijn. De maatregelen  die we moeten nemen hebben dan vooral te maken met extra hygiëne, verluchting, het dragen van mondmaskers, het reinigen van materialen, het verhogen van het aantal poetsbeurten, ... Pas in code oranje moeten er meer drastische maatregelen genomen worden zoals het beperken van de opvang, het spreiden van het binnenkomen en verlaten van de school, ....  

We vragen dus om nog een beetje geduld te hebben maar vooral om mee te duimen voor een start in code geel.


Met vriendelijke groet

Inge Vekemans
 

lees meer

Proclamatie derde kleuterklas

donderdag 25 juni 2020

De kleuters van de derde kleuterklas nemen afscheid van hun kleutertijd. Omwille van de coroanaproblematiek gaat het er anders aan toe dan voorzien. Voor de mama's en papa's die nu niet mogen langskomen op school  hebben we daarom een filmpje gemaakt. 

 

lees meer

Smakelijke en muzikale vakantiekampjes voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

zaterdag 20 juni 2020

Elk jaar organiseren Musica, Impulscentrum voor muziek en Casco Phil een smakelijke muziekvakantie voor kinderen uit Mechelen. De kampjes zijn een mix van musiceren, filosoferen, dans en gezonde voeding voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Elk kind is welkom! Mechelse kinderen uit gezinnen met een beperkt inkomen betalen slechts € 25, middagmaal inbegrepen.  Meer info vindt u in deze brochure.

lees meer

Speelpleinwerking

zaterdag 20 juni 2020

De speelpleinwerking Weyneshof start opnieuw op. 
Alle informatie over hun werking vindt u op hun vernieuwde website
Er zijn nog plaatsen beschikbaar.
 

lees meer

Creatief en sportief

maandag 18 mei 2020

Mama Mieke moedigt jullie met deze leuke poster aan om gezellig te gaan fietsen

lees meer

Scheppers wint Fit -O-meter challenge

dinsdag 12 mei 2020

Buurtsport postte van 6 april tot 6 mei wekelijks verschillende bewegingstips om jong en oud ook in coronatijden te motiveren om te bewegen. Omgekeerd was het mogelijk om leuke filmpjes met de tofste bewegingsoefeningen te bezorgen aan het Buurtsportteam.
Uit de filmpjes werd een winnaar gekozen en wij zijn de gelukkig winnaar.  Dinsdag overhandigde sportschepen Abdrahman Labsir ons een sportief prijzenpakket.
 

lees meer

Creatief in ons kot

zondag 26 april 2020

Deze familie steek jullie muzikaal een hart onder de riem. 
Herkennen jullie deze helden uit onze school? 
 

lees meer

Knutselen voor coronapatienten

maandag 20 april 2020

U heeft mogelijk al gehoord dat de Stad Mechelen een schakelzorgcentrum opricht voor Covid-19 patiënten die vanuit het ziekenhuis niet onmiddellijk terug naar hun thuisomgeving kunnen.  Om de patiënten een warm en welkom gevoel te geven wil men het centrum graag opvrolijken met tekeningen en knutselwerkjes. Ook zelfgemaakte wenskaartjes zijn welkom.  

Als school met een hart willen wij hier graag aan meewerken. Onze kinderen kunnen van thuis uit of van in de opvang  welkomstkaartjes, verjaardagkaartjes, tekeningen, papieren bloemen en eventueel andere knutselwerkjes maken voor deze patiënten.  
Werkjes en tekeningen kunnen op dinsdag tijdens het afhaalmoment  binnengebracht worden op school. Vergeet zeker je naam en de naam van de school niet te vermelden op je werkje.

Onze muziekjuf Hilde gaat het project opvolgen. Zij zal ook zorgen dat er elke dinsdag een leuke opdracht klaarligt voor diegene die wat minder inspiratie hebben.  Achter deze link vind je alvast de eerste opdracht.
 

lees meer

Wij gaan op berenjacht!

maandag 23 maart 2020

Onze bewegingsvrijheid is beperkt, een wandeling in de buurt kan nog net. 
Heel wat kinderen vinden wandelen saai. Daarom de oproep om een beertje voor je raam te zetten.
De dagelijkse wandeling kan dan een spannende berenjacht worden. 
“Wij gaan op berenjacht” is trouwens en heel leuk prentenboek. 

Benieuwd? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Ko en K1 op onze website.
 

lees meer

Actie Juf Kathleen

zondag 22 maart 2020

In deze moeilijke tijden zijn wij dokters, verpleegsters en ander medisch personeel meer dan ooit dankbaar! Verschillende mensen hebben al geapplaudisseerd voor hen vanop hun balkon, terras, deuropening, … Ook kinderen kunnen het medisch personeel een hart onder de riem steken. Dit door zelf een tekening te maken of een kleurplaat in te kleuren. Deze tekening of kleurplaat kan je dan aan het raam hangen om zo passerende dokters, verpleegsters, … te steunen. 
Onze grootouders hebben het nu moeilijk. Voor hen hebben we ook kleurplaten gemaakt. Hang deze kleurplaat aan het raam, maak er een foto van en stuur die dan naar oma en opa. je mag de foto ook naar  de directeur sturen Zij zorgt dan dat deze foto's op de website verschijnen.
 

Download de tekening

lees meer

Actie stad Mechelen : grootouders en mensen in rusthuizen steunen

zondag 22 maart 2020

Maak een brief, een kaartje of een tekening  voor oma en opa, bewoners van Mechelse assistentiewoningen en woonzorgcentra of andere mensen die de kinderen even niet zullen zien. De stad heeft leuke kleurplaten van Rommy die je hiervoor kan gebruiken. ga ze in de brievenbus steken van een rusthuis in de buurt, bezorg ze aan oma en opa of aan andere missen waarvan je weet dat ze hun kinderen of kleinkinderen missen. 
Er zijn ook kleurplaten van Rommy die je kan downloaden via de website stad Mechelen:  
https://www.mechelen.be/coronavirus/brieven-kleurplaten 
 

Kleurplaat 1

Kleurplaat 2

Kleurplaat 3

Kleurplaat 4

Kleurplaat 5

Kleurplaat 6

Kleurplaat 7

Kleurplaat 8

Kleurplaat 9

lees meer

Inzamelen voedingsmiddelen voor onze kwetsbare gezinnen

zondag 22 maart 2020

We vinden het belangrijk om onze meest kwetsbare gezinnen in deze moeilijke tijden te ondersteunen. Omdat alle organisaties waar deze mensen terecht kunnen om voedselpakketten te halen gesloten zijn, hebben een aantal gezinnen het moeilijk. De stad neemt de bedeling van voedselpakketten op zich maar raakt niet tijdig aan voldoende voedingsmiddelen. We hebben reeds onze eigen schoolkeuken leeggemaakt maar nu willen we ook graag beroep doen op jullie. Wie groenten en fruit, non-alcoholische dranken, zuivelproducten die minstens nog drie dagen houdbaar zijn, conserven en droge voeding kan missen, mag deze op maandag 23 maart en maandag 30 maart tussen 15u en 18u naar school brengen, graag afgeven aan de blauwe poort aan de Melaan.. Wij brengen alle ingezamelde producten  op dinsdag naar het verzamelpunt van de Foodsavers.  Alvast heel erg bedankt allemaal. 
 

lees meer

Inschrijvingen 2020 -2021

donderdag 12 maart 2020

De infoavond en de bezoekdagen van School in Zicht heeft u helaas gemist. Wenst u toch graag een bezoek te brengen aan onze school dan kan dat.
Neem daarvoor even contact op met de directeur. Dat kan telefonisch 015/287910 of via mail inge.vekemans@scheppers-mechelen.be

Meer uitleg over de inschrijvingen zelf, vindt  u hier

lees meer

Binnenkijken in de peuterturnles van meester Jonas

woensdag 11 maart 2020

Onze peuters mogen in de turnles experimenteren met beweging van, met en rond materialen. 
Deze week lag er een parachute klaar. Golfjes maken, de parachute in de lucht krijgen, er onder doorlopen, erop liggen ...
De peuters vonden het geweldig.
 

lees meer

Ouders aan het woord.

zondag 08 maart 2020

Dat is de titel van een nieuwe pagina op onze website. Op deze pagina verzamelen we uitspraken van onze ouders over de school en het schoolleven.
 

Lees meer ...

lees meer

Tweede kleuterklas bezoekt tentoonstelling Tim Volckaert

donderdag 05 maart 2020

Juf Nele werkt met haar kleuters rond kunst. Daar hoort uiteraard een bezoek aan een echte tentoonstelling bij.
Samen met meester Bart trokken juf Nele en haar  kleuters naar het Cultuurcentrum om er de tentoonstelling  'Any solution is good for an answer ' van Tim Volckaert te bekijken.
Het werd een heel boeiende namiddag voor onze kleine kapoenen.
 

lees meer

Kookworkshop: Gezonde wraps voor L4 en L5

donderdag 20 februari 2020

Onder leiding van een echte kok  en met de hulp van enkele bewoners van het Hof van Egmont gingen onze leerlingen aan het kokkerelen.
Ze leerden hoe je in geen tijd een gezonde lunch op tafel krijgt.
Verse groente snijden, een lekkere dressing bereiden en dat alles voorzichtig oprollen in een wrap.
Dank u wel Sodexo, Stad Mechelen en Hof van Egmont voor deze leuke workshop.

lees meer

Alle hens aan dek !!!

woensdag 19 februari 2020

In de derde kleuterklas van juf Iris vind je geen kleuters meer maar piraten. Schatkisten en buideltjes vol goudstukken, kralenkettingen, piratentruitjes, verrekijkers, haken, piratenhoeden, ooglapjes, ... 
Met de hulp van heel wat mama's en papa's ontwierpen de kleuters hun eigen outfit voor carnaval.
 

lees meer

Ook meisjes kunnen scoren!

dinsdag 18 februari 2020

Wie denkt dat voetbal een jongenssport is, heeft het helemaal mis.
Meisjes houden ook van voetbal. Met het Love Football project wil de Koninklijke Belgische Voetbalbond in samenwerking met Voetbal Vlaanderen  meer meisjes inspireren en laten proeven van de magie  van voetbal.
Woensdag 18 februari kwam het Love Football Park langs op onze school. Onze meisjes konden deelnemen aan een intensive voetbaltraining gegeven door trainers van de Belgische voetbalbond.

 

lees meer

Speelkriebels

zondag 16 februari 2020

Een avontuurlijk parcours voor kinderen tot 2,5 jaar en hun mama, papa, grootouders,... De kindjes leven zich uit. In een veilige omgeving wennen ze er aan andere kinderen, volwassenen,... Zo zal de stap naar de kleuterschool kleiner zijn. 5 maart, 12 maart, 19 maart, 26 maart en 2 april tussen 8.30 uur en 10.30 uur  in onze kleuterturnzaal. 

lees meer

Buffet wereldkeuken derde leerjaar

vrijdag 07 februari 2020

Het derde leerjaar ging aan de slag met het thema voeding. Wie eet wat en waarom? Wat is gezond, wat is minder gezond en waarom?  Hebben we allemaal dezelfde eetgewoonten of niet? 
De week eindigde met een schitterend buffet volledig verzorgd door de ouders. Onze leerlingen konden proeven van hartige en zoete gerechten uit alle delen van de wereld.
Bedankt lieve mama’s en papa’s. 
 

lees meer

Week van de poëzie

donderdag 06 februari 2020

De werkgroep lezen installeerde een instawall  waarop de leerlingen zich konden uitleven met hashtags en bijhorende quotes en  gedichten. 

lees meer

Bosklassen 4de leerjaar

maandag 03 februari 2020

De leerlingen van het vierde leerjaar zijn op bosklassen in Durbuy. 
Op het programma: genieten van de natuur, veel klim- en klauterwerk, de kleinste stad van Belgiê verkennen,  speleologie, ….
maar vooral ook genieten van het samenzijn en heel veel plezier maken.
 

lees meer

Binnenkijken in de klas van juf Katrien

maandag 20 januari 2020

De kleuters van de tweede kleuterklas maken kennis met de letters van hun naam. Ze spelen letterspelletjes, maken een letterwandeling, vormen letters met hun lichaam, bouwen letters met blokken en nog veel meer...

lees meer

Binnenkijken in het vierde leerjaar

vrijdag 17 januari 2020

In het vierde leerjaar komen onze leerlingen alles te weten over de Belgische provincies. 
De drie klassen worden in groepjes verdeeld en elk groepje krijgt een provincie toegewezen.
Daarna moeten ze zelf aan de slag. 
Ze verzamelen alles wat er te weten valt over hun provincie en presenteren nadien het resultaat van hun onderzoek als  interactieve tentoonstelling.  De tentoonstelling was gratis te bezoeken. De leerlingen van het derde leerjaar kwamen een kijkje nemen en ook heel wat ouders en grootouders kwamen kijken, luisteren, proeven, kwissen, ...
 

lees meer

Sneeuwklassen 6 de leerjaar

donderdag 16 januari 2020

De leerlingen van het zesde leerjaar zijn op sneeuwklassen in Stanzach Oostenrijk.
Ze genieten er van de prachtige natuur en de gezonde berglucht.
Dagelijks trekken ze de ski’s aan voor een tweetal uurtjes. Ze maken ook mooie wandelingen, observeren de natuur, leren zich oriënteren, …
Ze maken ook veel plezier tijdens het sleeën, de vele sneeuwbalgevechten, de avondactiviteiten, …
Ondertussen ervaren ze hoe het voelt om langere tijd van huis te zijn. Ze groeien in hun omgang met anderen en in hun zelfstandig zijn. 
Maar het allermooist zijn altijd de blijvende herinnering die ze aan het sneeuwklasavontuur overhouden.

lees meer

Scheppers by night

donderdag 16 januari 2020

Elke jaar organiseren de leerkrachten van het vijfde leerjaar een avondspel voor hun leerlingen.
Met de hulp van ouders en leerkrachten bereiden de leerlingen hun eigen avondeten. Lekkere toastjes om te starten, daarna spaghetti en een fruitspiesje als dessert.
Nadien worden ze meegenomen in het verhaal van een moord die gepleegd werd op school. 
Door allerlei opdrachten uit te voeren, verzamelen ze tips die hen helpen om de moordenaar, het moordwapen en de plaats van de misdaad te vinden. Tijdens hun zoektocht moeten ze goed uitkijken want de moordenaar en zijn handlangers lopen nog rond op school om hen van hun levens te beroven. Gelukkig kunnen ze dan met hun groepje bij de directeur langsgaan om nieuwe levens te verdienen. 
 

lees meer

Binnenkijken in het 5de leerjaar : dactylo

donderdag 02 januari 2020

De leerlingen van het vijfde leerjaar leren vanaf dit schooljaar allemaal blind typen. Een computervaardigheid die hen kan helpen doorheen hun verder schoolloopbaan. 

lees meer

Creatief ACTIEF : Gezonde en actieve laatste schooldag van het 1ste trimester

vrijdag 20 december 2019

De werkgroepen gezondheid en verkeer sloegen de handen in mekaar om van de laatste schooldag van het eerste trimester een creatieve, actieve en gezonde schooldag te maken. In de voormiddag werden de klassen aangemoedigd om het traditionele kerstfeestje zo gezond mogelijk te maken of te vervangen door een gezond kerstontbijt. In de namiddag was er een fluo- kerstloop in en rond de school voor alle leerlingen en leerkrachten van de de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. Rommy kwam supporteren en Buurtsport zorgde voor een lekker appel als beloning voor de geleverde inspanning.

lees meer

De ouderraad zorgt voor een pakje onder de kerstboom!

donderdag 19 december 2019

De ouderraad kocht met een gedeelte van de opbrengst van de quiz een leuk cadeau voor elke klas.
Onder de klaskerstboom lag een pakje met daarin een smartgame. Een fijne verrassing voor de leerlingen. 
 

lees meer

Kleuters zetten zich in voor Sint Vincentius

woensdag 18 december 2019

Onze kleuters van de derde kleuterklas zamelden levensmiddelen in voor Sint Vincentius. Deze organisatie bezorgt voedselpakken aan mensen die het moeilijk hebben om rond te komen. Ze mochten zelf alle pakketten in het bestelbusje van de school laden want ze zamelde meer in dan ze konden dragen. De derde kleuters stapte tot aan Sint Vincentius op de Liersesteenweg. Meneer Johan bracht met het busje de dozen achterna. De vrijwilligers van Sint Vincentius namen met plezier alle pakketten  in ontvangst. De kleuters kregen voor hun inzet nog een kleine beloning.

lees meer

5C Helpt kansarme en dakloze mensen

donderdag 12 december 2019

Op donderdag 12 december namen de kinderen uit 5C van Basisschool Scheppers de fiets en vertrokken met een tiental Shoe-Boxen naar het Ontmoetingscentrum in Mechelen. In die Shoe-Boxen zaten natuurlijk geen schoenen. ‘Shoe-Box’ is een project om kansarme en dakloze gezinnen ook een gezellig kerstfeest te schenken door hun een Shoe-Box te geven. “In elke mooi verpakte schoendoos hadden we tien alcoholvrije en onbederfbare voedingswaren gestoken”, zegt Rafael uit 5C. “De medewerkers van het Ontmoetingscentrum schenken deze cadeautjes aan kansarme en dakloze gezinnen.” 5C heeft veel dakloze gezinnen blijgemaakt met hun Shoe-Boxen en tegelijkertijd een frisse neus gehaald en een beetje gesport; twee vliegen in een klap.

lees meer

Creatief Actief : Oog voor lekkers

maandag 09 december 2019

Wie actief wil zijn moet ook gezond eten. Ook de Vlaamse overheid promoot gezonde eetgewoonten. dankzij de subsidie "OOg voor lekkers" kunnen we onze leerlingen van gedurende 20 weken een gratis stuk fruit aanbieden. Juf Katrien bestelt het fruit en brengt het naar school. Op woensdagmorgen schillen we het fruit met de hulp van ouders. Tijdens de speeltijd kunnen de leerlingen hun stuk fruit opeten. 

lees meer

Sinterklaas op bezoek

vrijdag 06 december 2019

Deze week logeerde Sinterklaas  in onze kleuterschool.
Hij kon er 's avonds tot rust komen in een comfortabele slaapkamer wat wel nodig was in die drukke week van 6 december.
Op vrijdag 6 december zaten de kleuters vol spanning op de Sint te wachten in de grote zaal. 
Dat wachten duurde lang. De Sint had zich toch wel overslapen. Gelukkig was er meester Bart die de Sint durfde wakker maken. 
De Sint kwam toch nog naar de zaal en nam ook de tijd om langs te gaan in de klassen. De kleuters genoten van zijn bezoek. 
 

lees meer

Workshops rond gezonde voeding voor ouders

dinsdag 03 december 2019

Naar aanleiding van het jaarthema Creatief ACTIEF organiseerden we een avondactiviteit voor ouders  rond gezonde voeding 
Er kon gekozen worden tussen drie verschillende workshop : ‘Natuurlijke broodbeleg maken’ , ‘De  leuke brooddoos’ en ‘Vragen rond gezonde voeding’. 
Het was een leerrijke maar vooral ook gezellige avond want het was ook een leuke manier voor onze ouders om andere ouders te leren kennen.
 

lees meer

Binnenkijken in de klas van Juf Annick

vrijdag 22 november 2019

Juf Annick en haar kleuters gingen aan de slag met het boek "Een likje verf voor prinses Rosa"
Het boek brengt techniek en wetenschap binnen in de kleuterklas.
De kleuters konden timmeren, maquettes bouwen, vrachtwagens maken van eierdozen en zoutdeeg bereiden.
Ze gingen aan de slag met zeefjes, trechters, sponsjes, ballonnen, water en zand. 
Er werden wegen aangelegd en ze mochten aan den lijve ondervinden dat transport en rollen goed samengaan.

lees meer

Koningin Kato

maandag 18 november 2019

Maandagvoormiddag kwamen de leden van "Het Zingend Schip" op school aan. Ze leerden de leerlingen van het zesde leerjaar de liedjes van het muziektheaterstuk "Koningin Kato" aan. De focus lag op gezond stemgebruik, performance en het plezier van zingen. 
De leerkrachten kregen een boel tips mee om de liedjes gedurende de week verder in te oefenen. Op donderdag kwamen de docenten terug. Ze brachten een actrice mee die de rol van Koningin Kato speelde, onze leerlingen  
werden haar volk. Er werd nog even geoefend en dan gingen de deuren van de zaal open voor ouders, grootouders en leerlingen van 3,4 en 5 
 

Bekijk ook de video op Facebook

lees meer

De Scheppersquiz

zaterdag 16 november 2019

De tiende Scheppersquiz georganiseerd door de ouderraad was een succes. 
Dankzij de toffe ploegen , lekkere door ouders klaargemaakte hapjes, ervaren quizmasters,  een 
strenge maar rechtvaardige jury , een mooie prijzentafel verzameld door de ouderraad, helpende handen van ouders en het organisatietalent van de voorzitter Maarten werd het een fijne avond voor iedereen aanwezig.
 

lees meer

Verkeer op school - medaille

donderdag 14 november 2019

Ook dit jaar werden we door de VSV ( Vlaamse Stichting Verkeerskunde ) beloond met een bronzen medaille wegens onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

lees meer

Sinte Mette zingen

vrijdag 08 november 2019

We houden de aloude Mechelse traditie van het Sinte Mette zingen in eren op school.
Onze kleuters leerden het originele Sinte Mette - lied. vrijdag gingen ze dan met de mijter op zangtocht door de school. 
Zoals het hoort werden ze overal beloond met snoepjes.
 

lees meer

Samen voor Sam

vrijdag 08 november 2019

Samen voor Sam is een initiatief van Mechelse katholieke basisscholen en parochies.

Lees meer in de flyer

lees meer

Bij de brandweer

maandag 04 november 2019

Deze week konden de leerlingen van het derde leerjaar als eerste  Mechelse school een bezoekje brengen aan de nieuwe brandweerkazerne aan de Nekker. Ze werden er goed ontvangen en konden er kennismaken met het beroep brandweerman.

lees meer

Project Europa

vrijdag 25 oktober 2019

Het zesde leerjaar heeft de voorbije week een reisje door Europa gemaakt. In groepjes zochten ze informatie over een vooraf gekozen Europees land. Al dat opzoekingswerk resulteerde in een leuke tentoonstelling die kon bezocht worden door hun familie en de leerlingen van de lagere klassen. 

lees meer

Herfstfestijn

zaterdag 19 oktober 2019

lees meer

Aftrap jaarthema Creatief ACTIEF

maandag 14 oktober 2019

Maandag 14 oktober was er de  we de officiële aftrap van ons jaarthema 'Creatief Actief' en dit samen met de start van het project "Lekker sportief" .
'Lekker sportief' is een project rond gezond eten en voldoende bewegen. Juf Katrien, meester Fred en juf Annelies hebben dit project uitgewerkt samen met de stad Mechelen. Er werd een mobiele fit-o -meter ontworpen en een gezondheidsboekje voor leerlingen van het  4de ,5de en 6de leerjaar. 
Wij testen dit schooljaar de materialen uit. Volgend schooljaar kunnen de andere Mechelse scholen meegenieten van het project. Het project wordt ondersteunt met subsidies van Fit&Proef
•    kleuters en leerlingen startten de dag  met een dansmoment.
•    een bekende Mechelaaren enkelefruitige leerkrachten deelden  fruit uit.
•    Het zesde leerjaar testte de fit-o-meter 
•    Schepen De Franseco deelde de gezondheidsboekjes uit
•    twee spelers van KV Mechelen kwamen langs om het projest te ondersteunen
We organiseren in de loop van het schooljaar nog  3 gezondheidsweken met allerlei creatieve actieve activiteiten. De eerste gezondheidsweek gaat door van 18 november tot en met 22 november. 

 

Bekijk het filmpje

lees meer

Geef me de vijf!

dinsdag 08 oktober 2019

Op dinsdag 8 oktober organiseerde de werkgroep pastoraal een viering in de Sint Pieterkerk voor alle leerlingen van de lagere school
Een viering met dans en muziek waarin we afspraken om samen de handen uit mouwen te steken en om te bouwen aan een leuk schooljaar en een toffe school.
 

lees meer

Saved by the bell

vrijdag 04 oktober 2019

Onze kleuters en leerlingen van het 1 ste leerjaar kunnen allemaal naar school. Deze week hebben ze geleerd dat niet alle kinderen zomaar naar school kunnen. Er zijn nog heel wat landen  waar goed onderwijs voor elk kind niet zo vanzelfsprekend is.
Saved by the bell wil dat we deze kinderen niet vergeten. De juffen maakten een toneelstukje, vertelden het verhaal van Kamila die graag naar school wil, versierden het leraarslokaal en organiseerden een belletjesmoment in onze sporthal.
 

lees meer

Werelddierendag

vrijdag 04 oktober 2019

Wereldierendag is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan dieren. In de klas van juf Katrien was er een hele week extra aandacht voor dieren. De juf bracht haar naaktkat mee naar de klas en ook de tamme kip van Louise en de waterschildpad van Faris kwamen mee nar school. Ten slotte ging de klas ook nog een kijkje nemen in een dierenwinkel.

lees meer

Dag van de leerkracht

donderdag 03 oktober 2019

Naar aanleiding van de Dag van de leerkracht stond er tijdens de middagpauze voor de de leerkrachten een lekker dessertenbuffet klaar. 
De ouderraad stond in voor de organisatie en kon heel wat ouders overtuigen om hun bakkerstalenten te tonen.
De leerkrachten hebben genoten van al dat lekkers.
 

lees meer

Moev veldloop

woensdag 25 september 2019

Elk jaar tijdens de Vlaamse veldloopweek nemen we delen aan de veldloop  op het terrein van de Nekker
Op woensdagnamiddag 25 september stonden er weer een aantal sportieve scheppersleerlingen klaar voor de start.
 

lees meer

Strapdag

vrijdag 20 september 2019

Naar jaarlijkse gewoonte namen we weer deel aan de Strapdag. We oefende op stappen en trappen in de straat en op de speelplaats. Voor de  leerlingen van het 5de en 6de leerjaar kwam het fietsatelier langs. Zij leerden hoe ze kleine gebreken aan hun fiets kunnen herstellen. Tijdens de middagpauze konden we met ons allen picknicken in een verkeersvrije Thaborstraat.

lees meer

Dag van de sportclub

woensdag 18 september 2019

Ter gelegenheid van de 'Dag van de sportclub' organiseerden de sportleerkracht een heuse sportmarkt op onze speelplaats. Iedereen kwam sportief gekleed naar school om vlot alle activiteiten uit te testen. Uiteraard mochten onze leerlingen ook reclame maken voor hun eigen sportclub.

lees meer

Infoavond voor ouders

dinsdag 03 september 2019

Op  dinsdag 3 september is er de jaarlijkse infoavond.

Ouders van onze kleuters verwachten we op 19 u op de kleuterspeelplaats.

Ouders van onze leerlingen verwachten we om 20u in het groot auditorium.

lees meer

De ouderraad trakteert

maandag 02 september 2019

Op de eerste schooldag trakteert de ouderraad de ouders op koffie en koekjes.
Nieuwe ouders werden door hen nog een keertje rondgeleid op school.
 

lees meer